Hlavní obsah

Paní Adamczyková. Samková vstupuje do nové sezony i životní etapy

Českou královnu snowboardkrosu Evu Samkovou už na bílých svazích nepotkáte. Ale žádnou paniku. Olympijská šampionka, mistryně světa, vítězka Světového poháru a medailistka z X-Games dál pokračuje ve své hvězdné kariéře. Po svatbě s hercem Markem Adamczykem už ale s novým jménem.

Foto: Barbora Mráčková

Eva Samková při svatebním obřadu s hercem Markem Adamczykem.

Článek

„Úspěchy nedělá jméno, ale osoba. Moje maličkost odteď s hrdostí, láskou a radostí nosí příjmení Adamczyková," vzkázala po obřadu v Krkonoších ikona snowboardkrosu, která s populárním hercem (mj. role ve filmech Lidice či Poslední závod a seriálech Vyprávěj, Dabing Street nebo Kukačky) tvořila pár od olympijského roku 2018, kdy vybojovala bronzovou medaili na hrách v Pchjongčchangu.

V letošní sezoně usilovala Samková o třetí cenný kov z olympijských her v řadě, zlomeniny obou kotníků v závodu SP v rakouském Montafonu ji ale nakonec o vrchol roku na hrách v Pekingu připravily. Před osmi lety na olympiádě v Soči se v adrenalinové disciplíně dočkala vysněného zlata.

Foto: Barbora Mráčková

Eva Samková se vdala za herce Marka Adamczyka. Svatební obřad se konal v Krkonoších.

Vedle úspěchů se česká šampionka může pochlubit i třemi tituly z juniorského MS a zlatem ze seniorského světového šampionátu v roce 2019. Na MS získala rovněž bronz. Třikrát ovládla celkové hodnocení Světového poháru ve snowboardkrosu.

Reklama