Hlavní obsah

Probojují se čeští zástupci na Worlds 2020 v League of Legends?

Velká esportová událost se kvapem blíží. Závěrečná fáze kvalifikace play-in Worlds 2020 ve hře League of Legends startuje už v pátek. Čtyři poslední celky tak mají možnost probojovat se mezi 16 elitních světových týmů, které si to v Šanghaji v průběhu října rozdají o titul. České barvy bude hájit dvojice hráčů Marek „Humanoid“ Brázda a Matyáš „Carzzy“ Orsák, kteří budou bojovat v barvách evropské organizace MAD Lions.

Foto: Sport.cz

Pohár pto vítěze Worlds League of Legends. Archivní foto

Článek

Worlds je asi jediný turnaj v esportech, který se po covidové pauze odehraje offline. Vyvrcholení megalomanská akce je na programu v říjnu přímo v Šanghaji. Loni finále sledovalo přes 100 milionů diváku, jedná se tedy o nejsledovanější esportovou akci světa.

Česká republika by na závěrečném turnaji mohla mít hned dva zástupce. Velkou šanci na účast mají Marek „Humanoid" Brázda a Matyáš „Carzzy" Orsák, kteří v pátek vstoupí s MAD Lions do skupinové kvalifikační fáze.

Evropský tým MAD Lions sídlící ve Španělsku je považován za horkého kandidáta na postup. Ve skupině A se Lvi střetnou s brazilskými INTZ, australskými Legacy Esports a tureckými SuperMassive Esports.

První celky skupin získají rovnou jízdenku do finálové fáze turnaje. Zbylé týmy se o závěrečná dvě místa poperou ve vyřazovacím pavouku.

Reklama

Související témata: