Hlavní obsah

Worlds v League of Legends má za sebou čtvrtfinálové bitvy, Evropa drží šanci na titul

Čtvrtfinálová část play off Worlds je minulostí. Esportoví fanoušci mohli od čtvrtka do neděle sledovat úvodní duely vyřazovací fáze šanghajského mistrovství světa v League of Legends. Mezi čtyři nejlepší celky turnaje se nakonec probojovaly čínské organizace Top Esports, Suning a korejský tým DAMWON. Jediným evropským zástupcem akce zůstal G2 Esports.

Foto: Sport.cz

Pohár pto vítěze Worlds League of Legends. Archivní foto

Článek

Příznivci populární hry LoL žánru MOBA se během uplynulého víkendu dočkali parádních zápasů na virtuálním bitevním poli.

Čtvrteční duel proti sobě svedl dva korejské celky DAMWON Gaming a DRX. Oba týmy pojí vzájemná rivalita z korejské ligy. Prvně jmenované mužstvo nakonec potvrdilo roli jasného favorita, když dokázalo zopakovat výsledek z posledního vzájemného měření sil a po výhře 3:0 zamířilo do semifinále.

O den později se proti sobě postavily dva čínské týmy Suning a JD Gaming. Suning utkání opanoval poměrem 3:1. O jejich semifinálovém soupeři rozhodl sobotní duel.

V něm chtěl čínského favorita Top Esports zaskočit evropský tým Fnatic. Druhý jmenovaný celek sahal po senzačním výsledku a za stavu 2:2 musel o postupujícím rozhodnout až zápas o všechno. Ten na svou stranu ale strhli čínští suveréni základní části.

V závěrečném nedělním čtvrtfinále se představil korejský Gen.G a evropský G2 Esports. Podle sázkových kanceláří mělo jít o nejvyrovnanější bitvu úvodní části play off. Jenže k tomu nakonec vůbec nedošlo a Evropané vyprovodili korejský celek z turnaje jednoznačně 3:0.

Semifinálové zápasy jsou na programu v průběhu příštího víkendu. V sobotu se o finalistech rozhodne mezi čínskými plejery z Top Esports a Suning. Nedělní bitva nabídne střet mezi organizací DAMWON a jediným zbylým evropským celkem v soutěži G2 Esports.

Reklama

Související témata: