Hlavní obsah

Virtual GP na Nürburgringu ovládl Přáda

Praha
Aktualizováno

První polovina česko-slovenského seriálu Mercedes-Benz Virtual GP se uzavřela. Šestý podnik esportové série na německém Nürburgringu ovládl Lukáš Přáda. Jezdec ERT Racing Teamu tak v úterý připsal třetí vítězství v letošní sezoně. Druhý dojel Lukáš Podstata z Entropiqu a třetí Martin Sirotek ze stáje ESET.

Foto: @Entropiqteam

Stáji Entropiq ve složení Michal Matoušek (vlevo) a Lukáš Podstata se v sezoně Virtual GP daří, Matoušek je v průběžném hodnocení druhý, Podstat s velkým náskokem vede.

Článek

V posledním závodu ročníku s vozy GT3 se nejlépe dařilo Přádovi. Ten ovládl kvalifikaci a na ni následně úspěšně navázal, když mu dobře vyšla zastávka v boxech. Přáda triumfoval přestože většinu závodu ve vedení nebyl.

Zklamání zavládlo naopak u pilota stáje ESET Sirotka. Ten v úterý sahal po prvním triumfu v letošní sezoně. Dlouho kroužil první. Nejprve ho ale díky pozdější zastávce v boxech předjel Přáda, aby ho v závěru na třetí příčku posunul ještě pilot Entropiqu Podstata.

Další podnik ročníku je naplánován na 15. června. Startovní pole zavítá na virtuální okruh Silverstone. Šampionát se tím překlopí do své druhé poloviny a piloti v Británii už přesedlají do formulí.

Mercedes-Benz Virtual GP výsledky:
Závod na Nürburgringu:
1. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 30 kol
2. Lukáš Podstata (Entropiq) +6.257
3. Martin Sirotek (ESET) +8.661
Celkové pořadí:
1. Lukáš Podstata (Entropiq) 128 bodů
2. Lukáš Přáda (ERT Racing Team) 109 bodů
3. Martin Sirotek (ESET) 81 bodů

Reklama

Související témata: