Hlavní obsah

Ústí - Třinec 1:0Jihlava a Ústí nad Labem ve druhé lize i potřetí vyhrály

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Jihlavy ve druhé lize zvítězili na hřišti Znojma 3:0, nezaváhali ani ve třetím kole a vedou neúplnou tabulku o skóre před dalším stoprocentním celkem Ústím nad Labem. Severočeši doma zdolali 1:0 Třinec, který naopak zůstává v nové sezoně bez bodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Jihlavy.

Článek

Jihlava měla od začátku herní převahu, kterou poprvé vyjádřil gólově ve 31. minutě Klíma střelou zblízka. Účastník minulého ročníku nejvyšší soutěže zvýšil těsně před pauzou, kdy se prosadil další útočník Klobása po Klímově přiťuknutí hlavou.

Gólman Buček na začátku druhé půle zlikvidoval Klobásovu hlavičku, ale v 78. minutě po zmatcích v obraně přidal třetí branku Zoubele. Výborný Buček poté zabránil dalším gólům Vysočiny, ale zmar domácích v nastavení dokonal obránce Ambrozek, jenž byl vyloučen po druhé žluté kartě. Znojmo má po třech kolech na kontě jediný bod.

„Kluci rozhodně nelítají v oblacích. Sami cítili například v duelu s Pardubicemi, že druholigové zápasy budou hlavně o nás, o našem výkonu a přístupu k zápasu. V momentu, kdy z nároků slevíme, tak budeme mít výsledkové problémy. Proto jsme na hráče náročný. Činím tak nikoli kvůli sobě, ale kvůli nim, aby se posouval celý tým i oni," líčí Martin Svědík, kouč Vysočiny. "Ve Znojmě jsme samozřejmě předvedli pozitivní i negativní věci, které si v týdnu důkladně rozebereme. Pak bude důležité, abychom poučení dokázali aplikovat na hřišti. Pořád máme na čem pracovat," dodává Svědík.

Křeček slíbil hráčům volno

Zápas v Ústí rozhodl ve 22. minutě záložník Krátký střelou k tyči. Na začátku druhé půle domácí podržel brankář Lindr proti ráně Janošíka. V 68. minutě mohl přidat pojistku Výborný, ale nepotrestal Palečkovu špatnou rozehrávku a trefil jen třineckého gólmana.

Skóre v závěru nezměnil ani hostující Buchvaldek, jehož pokus po rohu zneškodnil Lindr. Třinec, který v minulém ročníku skončil na pátém místě tabulky, tak zůstává poslední.

"Devět bodů po třech kolech jsme nečekali, upřímně říkám, že jsme chtěli do podzimu vstoupit dobře. Výsledky dodají hráčům sebevědomí, nám klid do práce. Doufám, že to nějakou dobu ještě potrvá. Přiznám se, že sérii osmi výher jsem ještě nezažil. Po sobotním tréninku dostanou hráči dva dny volno," potěšil mužstvo trenér Aleš Křeček.

3. kolo druhé fotbalové ligy:
FK Ústí nad Labem - Fotbal Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 22. Krátký. Rozhodčí: Ginzel - Fišer, Vít. ŽK: Janošík, Hejný, Čelůstka (všichni Třinec). Diváci: 1054.
Ústí nad Labem: Lindr - Strada, Brak, Pimpara, Leibl - Peterka - Krátký, Miskovič (40. Výborný), Richter (86. Nágl), Procházka (64. Bílek) - Jindráček. Trenér: Křeček.
Třinec: Paleček - Ilko, Bedecs, Reintam, Janoščín - Omasta (46. Buchvaldek), Čelůstka, Vaněk, Dedič (64. Hejný), Janošík (83. Cienciala) - Šumbera. Trenér: Neček.
1. SC Znojmo - Vysočina Jihlava 0:3 (0:2)
Branky: 31. J. Klíma, 44. Klobása, 78. Zoubele. Rozhodčí: T. Klíma - Petřík, Pochylý. ŽK: Ambrozek, St. Hillaire - Vaculík. ČK: 90.+2 Ambrozek. Diváci: 928.
Znojmo: Buček - Malár, Dramé, Ambrozek, Helísek - Kučera, Šulc (46. St. Hillaire), Cihlář, Štrombach (46. Mudra) - Beganovič (79. Hlůže), Teplý. Trenér: Kalvoda.
Jihlava: Vejmola - Štěpánek, Vaculík, Tlustý, Schumacher - Ljovin, Zoubele, Fulnek (79. Novotný), Urblík (60. Machuča) - J. Klíma (76. Javůrek), Klobása. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: