Hlavní obsah

Hradec - Varnsdorf 0:1Fotbalisté Varnsdorfu porazili Hradec Králové a dotáhli se na něj

Praha

Fotbalisté Hradce Králové podlehli ve 20. kole druhé nejvyšší soutěže doma Varnsdorfu 0:1 a nevyužili možnost se bodově dotáhnout na druhou Jihlavu. Východočeši prohráli po šesti utkáních. Naopak Varnsdorf se díky vítězství, které ve 13. minutě zařídil záložník Ondřej Kocourek, svému soupeři bodově vyrovnal.

Článek

Severočeši natáhli svou neporazitelnost na pět zápasů, venku dokonce nenašli přemožitele sedmkrát za sebou. Brankář Radek Porcal vychytal 12. čisté konto v sezoně, čímž se v čele této statistiky osamostatnil od královéhradeckého Radima Ottmara, jenž udržel nulu ve čtyřech předchozích soubojích.

Brno porazilo Prostějov 1:0. O jedinou trefu Zbrojovky se postaral útočník Lukáš Magera, který vsítil 11. gól v ročníku. Mezi kanonýry je lepší jen David Ledecký z Českých Budějovic, jenž zaznamenal o branku více. Brno se posunulo ze sedmého místa na páté, má však stejně bodů jako Pardubice a Ústí nad Labem.

Prostějov prohrál poosmé za sebou a dohromady nezvítězil ve dvanácti utkáních v řadě. Přestože má stejně bodů (18) jako Táborsko a Chrudim, kvůli horšímu skóre klesl na předposlední patnáctou pozici znamenající sestup. Horší už je pouze Žižkov, který má o pět bodů méně.

Táborsko remizovalo doma s Třincem 1:1 a posunulo se z patnácté pozice na třináctou. Hosté šli v 56. minutě díky záložníku Omastovi do vedení, jenže svěřenci trenéra Mikolandy v 75. minutě zásluhou francouzského obránce Ngimbiho vyrovnali. Táborsko bodovalo ve třetím duelu po sobě. Třinec sice podruhé za sebou remizoval, ale počtvrté v řadě nevyhrál a s 22 body je jedenáctý.

Dvacáté kolo uzavře pondělní souboj mezi sedmým Ústím nad Labem a vedoucími Českými Budějovicemi, které mohou Jihlavě odskočit na rozdíl sedmi bodů.

20. kolo druhé fotbalové ligy:
Brno - Prostějov 1:0 (0:0)
Branka: 59. Magera. Rozhodčí: Ginzel - Paták, Fišer. ŽK: Bartolomeu, Škoda - Vošahlík, Kroupa, Slaninka, Biolek, Fládr, Janíček. ČK: 90.+2 Janíček. Diváci: 3126.
Brno: Halouska - Sukup, Vraštil, Kryštůfek, Eismann - Štepanovský (46. Magera), Bariš (85. Sedlák), Krejčí, Šumbera - Přichystal (54. Bartolomeu), Škoda. Trenér: Šustr.
Prostějov: Le Giang - Janíček, Schuster, Biolek, Fládr - Slaninka, Koudelka, Vošahlík, Zapletal (48. Ševčík) - Píchal (65. Machynek), Kroupa. Trenér: Machala.
Hradec Králové - Varnsdorf 0:1 (0:1)
Branka: 13. Kocourek. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Lakomý. ŽK: Durdevič, Kateřiňák - Heppner. Diváci: 1116.
Hradec Králové: Ottmar - Kopečný, Kvída, Plašil, Urma - Jukl (46. Černý) - Vlkanova, Durdevič, Kateřiňák (59. Šípek), Leibl (19. Zorvan) - Da Silva. Trenér: Frťala.
Varnsdorf: Porcal - Kodeš, Heppner, Bláha, Dordič (89. Schön) - Richter, Ondráček (90.+2 Votava), Zbrožek, Kubista - Rudnytskyy, Kocourek (90.+3 Novák). Trenér: Oulehla.
Táborsko - Třinec 1:1 (0:0)
Branky: 75. Ngimbi - 56. Omasta. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Kožár. ŽK: Weber (Třinec). Diváci: 1011.
Táborsko: Šiman - Ngimbi, Hasil, Březina, De Almeida (49. Kopřiva) - M. Kučera, Pfeifer (66. Gebert), Pilík, Frýdek - Toutou Mpondo (21. Musiol), Čermák. Trenér: Mikolanda.
Třinec: Adamuška - Bedecs, Janoščín, Kušnír, Lupták - Buchvaldek (23. Schwendt), Weber, Janošík, Vaněk (70. Klec) - Omasta, Hapal (64. Dedič). Trenér: Neček.

Reklama

Související témata: