Hlavní obsah

Vlašim - Hradec 0:0Votroci opět ztratili v boji o postup, lídr vyhrál i pátý jarní zápas

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Českých Budějovic porazili 1:0 Pardubice a vyhráli i pátý jarní zápas v druhé lize. Na prvním místě tabulky, které zaručuje přímý postup do nejvyšší soutěže, si po 21. kole stále udržují sedmibodový náskok před druhou Jihlavou. Jiní favorité naopak ztráceli, Hradec Králové i Brno mají jen bod.

Článek

Domácí Jihočeši se s Pardubicemi dlouho trápili, ale nakonec o jejich vítězství rozhodl v 73. minutě Ivo Táborský, který proměnil penaltu, nařízenou za Fouskův faul na Nováka. České Budějovice díky němu natáhly sérii neporazitelnosti na jedenáct zápasů. Posledních osm utkání navíc vyhrály a šestkrát udržely čisté konto.

„Jsme moc rádi, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Potěšilo nás, že jsme také přetrhli neúspěšnou sérii s Pardubicemi. Potvrdily, že jsou nesmírně silné mužstvo. Rozhodla penalta a Ivo Táborský ukázal, jak je nesmírně platný a zkušený. Vítězství je cenné, i když se nerodilo lehce," cení si David Horejš, trenér Dynama.

„Věděli jsme, že jedeme na hřiště silného týmu, který míří za postupem. Na zápas jsme se těšili, trošku nám zhořkl. Mému mužstvu musím poděkovat za bojovný výkon. Podržel nás brankář Letáček, který odchytal výborný zápas. Nemyslím si, že bychom byli o tolik agresivnější, že bychom měli dostat čtyři žluté karty a domácí žádnou. Penaltovou situaci raději nebudu komentovat," kaboní se jeho pardubický protějšek Jaroslav Novotný.

Hradec potřetí za sebou venku remizoval 0:0

Další ztrátu naopak zaznamenal Hradec Králové, který potřetí za sebou venku remizoval 0:0 - tentokrát ve Vlašimi. Na třetím místě, které jako poslední zaručuje účast v baráži, mají Východočeši náskok jednoho bodu před čtvrtým Varnsdorfem.

Právě se severočeským celkem v minulém kole prohráli 0:1 a od druhé Jihlavy je dělí pět bodů. Na první České Budějovice už Hradec ztrácí dvanáct bodů. Pardubice jsou sedmé a za Hradcem Králové zaostávají o šest bodů.

Na baráž můžou pomýšlet i páté Brno a šesté Ústí nad Labem, jejichž vzájemný souboj skončil bezbrankovou remízou, přestože Severočeši hráli skoro celý druhý poločas bez vyloučeného gólmana Tvrdoně. Oba celky dělí od Hradce pět bodů.

Po třech porážkách bez vstřelené branky bodoval Žižkov, který remizoval 1:1 s rovněž o záchranu bojujícím Sokolovem. Pražský celek je stále na posledním místě a od příček zajišťujících záchranu ho dělí sedm bodů. Sokolov je dvanáctý s čtyřbodovým odstupem od sestupového pásma.

21. kolo druhé fotbalové ligy:
Vlašim - Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Rejžek - Vodrážka, Pfeifer. ŽK: Piško, Novotný, Mizerák - Martinec, Firbacher. Diváci: 496.
Vlašim: Řehák - Pavlík, Piško, Šabanov, Mizerák - Giljazutdinov (46. Fotr), Blecha (76. Fortelný), Skopec, Badocha - Dao, Novotný (66. Plachý). Trenér: Bojev a Brabec.
Hradec: Ottmar - Urma, Kvída, Leibl (46. Plašil), Jukl - Martinec, Durdevič, Vlkanova, Šípek (46. Zorvan) - Firbacher (76. Da Silva), Černý. Trenér: Frťala.
Viktoria Žižkov - Sokolov 1:1 (1:1)
Branky: 7. Súkenník - 22. Vávra. Rozhodčí: Matějček - Hock, Mojžíš. ŽK: Šustr, Opluštil, Mashike Sukisa, Šimek - Glaser, Čihák. Diváci: 1081.
Žižkov: Hrubeš - Šustr (82. Šimek), Rothe, Opluštil, Žežulka - Súkenník, Urbanec, Auer, Kubala - Hejný (75. Vrána), Zeman (46. Mashike Sukisa). Trenér: Sazima.
Sokolov: Belaň - Machek, Beránek (60. Ruml), Vávra, Glaser - Kosak (75. Hlavatý), Štípek (88. Novák), Mejdr, Jakub Dvořák II - Ševčík, Čihák. Trenér: Hejret.
Brno - Ústí nad Labem 0:0
Rozhodčí: Petřík - Caletka, Pochylý. ŽK: Růsek, Sukup (oba Brno). ČK: 51. Tvrdoň (Ústí). Diváci: 2115.
Brno: Halouska - Sukup (86. Zikl), Krejčí, Kryštůfek, Eismann - Štepanovský (60. Magera), Bariš, Růsek, Šumbera - Škoda, Přichystal (72. Vintr). Trenér: Šustr.
Ústí: Tvrdoň - Prošek, Brak, Peterka, Janso - Bílek, Nágl, Valenta (53. Lindr), Strada - Šup (63. Pimpara), Miskovič (90.+2 Matějka). Trenér: Křeček.
České Budějovice - Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 73. Táborský z pen. Rozhodčí: Ginzel - Dobrovolný, Fišer. ŽK: Jeřábek, Černý, Piroch, Fousek (všichni Pardubice). Diváci: 2071.
Budějovice: Staněk - Kladrubský, Novák, Havel, Helešic - Čavoš, Javorek - Martan (57. Táborský), Provod, Wermke (66. Šplíchal) - Ledecký (90.+1 Brandner). Trenér: Horejš.
Pardubice: Letáček - Prosek, Piroch, Šejvl, Čelůstka - Jeřábek - Fousek, Tischler, Černý (75. Solil), Sokol (82. Kovář) - Mužík (82. I Sang-hjok). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: