Hlavní obsah

Boj o baráž je otevřený až do konce, míní hradecký trenér Frťala

Hradec Králové

Boj o baráž je otevřený až do konce, míní hradecký trenér Zdenko Frťala HRADEC KRÁLOVÉ - Tři kola zbývají do konce druhé fotbalové ligy. Celek Hradce Králové bojuje o třetí příčku, znamenající baráž o postup do nejvyšší soutěže. Trenér východočeského celku Zdenko Frťala očekává drama až do poslední chvíle. „Chceme urvat co nejvíce bodů, a uvidíme, na co to bude stačit,“ uvažuje zkušený kouč v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zdenko Frťala.

Článek

Jak vidíte boj o dvě barážová místa?

Jihlava má na druhém postu v tabulce všechno ve svých rukách. Stačí jí zvládnout jedno utkání bez ohledu na ostatní výsledky, takže tady je asi rozhodnuto.

A třetí příčka? Cítíte na svém mužstvu odhodlání poprat se o něj v konkurenci dalších aspirantů?

Pořád je to otevřené. Zbrojovka Brno si drží před námi dvoubodový náskok, ale situace je napínavá a momentálně se možná ještě více zamotala. Do zbývajících tří kol jdeme s cílem urvat co nejvíce bodů. A uvidíme, kam nás to zavede. Očekávám bitvu až do poslední chvíle sezony.

V neděli hostíte v klíčovém zápase páté FK Ústí nad Labem. V minulém kole jste viděl jeho střetnutí s Varnsdorfem. S čím na Ústí vyrukujete?

Mám k soupeři respekt, jdeme krůček po krůčku a budeme chtít vyhrát. I když Ústí je naším nejbližším rivalem, nezapomínal bych ani na Varnsdorf, který ztrácí na barážové místo jen čtyři body. To neříkám pouze proto, že jsem ve varnsdorfském klubu do loňska působil, ale na jejich hře v Ústí jsem si všiml výborné střelecké efektivity. A toho, jak zvládli zápas se soupeřem, který pod tíhou zodpovědnosti doplatil na nervozitu.

Druhá liga ale má už jednu jistotu. Vítězové z Dynama České Budějovice si zajistili přímý postup mezi elitu. Co na to říkáte?

Jihočechům jsem gratuloval už po našem nedávném vzájemném utkání. Ještě sice nebyli stoprocentně v roli postupujícího, ale scházel jim krůček, který udělali o víkendu. Vyhrají druhou ligu s velkým náskokem, protože už teď vedou o jedenáct bodů. Je to pro ně zasloužený úspěch.

V čem byla aktuální výjimečnost Budějovic?

Tým budovali delší dobu, letos se jim sešla forma i se sportovním štěstím.

Reklama

Související témata: