Hlavní obsah

Čáslavští fotbalisté porazili v druhé lize HFK Olomouc 1:0

Fotbalisté Čáslavi porazili v 13. kole druhé ligy HFK Olomouc 1:0 a vrátili se na postupové pozice. Díky gólu útočníka Strnada z 20. minuty tak dál platí, že ve vzájemných soubojích těchto soupeřů v druhé lize se pokaždé radovalo domácí mužstvo a hosté nedokázali skórovat.

Článek

Od výkopu ovládli hřiště Středočeši, soupeře napadali už před jeho pokutovým územím a prakticky mu znemožnili jakoukoli rozehrávku. První šanci si domácí připravili v 7. minutě: Dian přesnou přihrávkou našel na hranici šestnáctky Dohnálka, který však nedokázal prostřelit vybíhajícího gólmana Doležala.

Po dalších sedmi minutách byli Čáslavští opět blízko gólu. Haniak s Dianem vybojovali míč, ale Fikejz ho poslal jen do tyče. Příznivci Zenitu se dočkali ve 20. minutě. Po Dianově rohovém kopu vrátil Kotrba odražený míč do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval čáslavský ostrostřelec Strnad.

Olomoučtí zahrozili v 27. minutě. Vurčík se prosmýkl po levé straně a přesnou přihrávkou našel Škutu, který sice čáslavského brankáře Švengra prostřelil, ale rozhodčí mu gól pro ofsajd neuznali.

Do druhého poločasu hosté vběhli s větší odvahou, přidali zejména v osobních soubojích a u míče byli často dříve. Do kombinací Zenitu se naopak vloudily nepřesnosti. Švenger nejprve musel řešit střely Korčiána a Škuty, poté dobře vyběhl proti Krutému.

Na druhé straně po akci Haniaka, Dohnálka a Fikejze trefil Dian ve slibné pozici jen hostujícího zadáka Kalvodu. Hosté měli více ze hry, navíc jim Čáslavští často odevzdávali míče nepřesnými přihrávkami. Přesto Zenit nakonec těsné vítězství uhájil.

Čáslav - HFK Olomouc 1:0 (1:0)
Branky: 20. Strnad. Rozhodčí: Kovařík - Peřina, Tacina. ŽK: Brunclík, Kotrba - Zlatohlavý, Kučerňák, Krutý, Los. Diváci: 864.
Čáslav: Švenger - Kotrba, Mráz, T. Brezinský, Špidlen - Dohnálek (75. Dolejš), Brunclík (69. Prášil), Haniak, Dian, Fikejz (87. Filip) - Strnad. Trenér: Koubek.
HFK Olomouc: Doležal - Los, Lukášek (46. Kalvoda), Čučka, Josefík - Škuta (81. Toporčák), Kučerňák, Zlatohlavý, Vurčík (36. Krutý) - Korčián, Galajda. Trenér: Mucha.

Reklama

Související témata: