Hlavní obsah

Pardubice - Varnsdorf 2:0Další krok do první ligy, Pardubice nezaváhaly! Dukla kouše nečekanou porážku

Praha

- Vedoucí Pardubice porazily ve 23. kole druhé fotbalové ligy čtrnáctý Varnsdorf 2:0 a díky sedmé výhře po sobě odskočily v čele tabulky na rozdíl devíti bodů Brnu, které v pondělí čeká domácí souboj s Jihlavou. Čtvrtá Dukla Praha podlehla Ústí nad Labem na jeho hřišti 2:3 a nevyužila možnost alespoň dočasně vystřídat Hradec Králové na třetí příčce.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vpředu zleva Michal Hlavatý z Pardubic a Ondřej Bláha z Varnsdorfu.

Článek

Pardubice rozhodly o výhře až ve druhém poločase, kdy se v rozmezí 61. až 70. minuty prosadili Hlavatý a Ewerton. Východočeši doma vyhráli 11. z 12 ligových zápasů a potvrdili pověst nejlepšího domácího celku soutěže.

Dukla se ujala vedení v 19. minutě zásluhou Holíka, ale po změně stran srovnal Matějka a během 74. až 77. minuty odskočilo Ústí zásluhou Dramého a Richtera na dvougólový rozdíl. Pražané odpověděli v 80. minutě opět díky Holíkovi, vyrovnat se jim však nepodařilo a prohráli potřetí za sebou.

23. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Dukla Praha 3:2 (0:1)
Branky: 50. Matějka, 74. Dramé, 77. Richter - 19. a 80. Holík. Rozhodčí: Houdek - Caletka, Hrabovský. ŽK: Peterka - Krunert, Holík, Kozma. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Pardubice - Varnsdorf 2:0 (0:0)
Branky: 61. Hlavatý, 70. Ewerton. Rozhodčí: Denev - Vlasjuk, Matoušek. ŽK: Jeřábek - Micovčák, Novák, Kouřil, Bláha, Zezula. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).

Reklama

Související témata: