Hlavní obsah

Hradec - Brno 1:1Brno zaváhání Pardubic nepotrestalo, v Hradci remizovalo

Praha

Fotbalisté Brna ve 24. kole druhé ligy remizovali 1:1 v Hradci Králové a promarnili šanci snížit ztrátu na vedoucí Pardubice. Zbrojovka, která na východě Čech přišla o vítězství dvě minuty před koncem, zaostává na druhém místě o šest bodů.

Foto: David Taneček, ČTK

Autor gólu proti Brnu Denny Samko z Hradce Králové slaví.

Článek

Brno se ujalo vedení po půlhodině hry, kdy se z dorážky prosadil Jakub Přichystal. Chvíli nato trefil z dálky Adam Fousek břevno a další velké šance promarnila Zbrojovka v samém závěru utkání. Remízu Hradci v 88. minutě zajistila povedená střela Dennyho Samka.

Brno tak nepotrestalo zaváhání Pardubic, které remizovaly 1:1 v Líšni, a nesnížilo ztrátu na první místo, které jako jediné zaručuje přímý postup. Hradec ztratil body v boji o účast v baráži, do které projdou celky z druhého a třetího místa. Východočeši jsou čtvrtí a za třetím Žižkovem zaostávají o tři body.

Na Hradec se navíc bodově dotáhla pátá Dukla díky vítězství 3:1 nad Sokolovem. Pro pražský celek šlo o první výhru sérii tří porážek.

24. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Brno 1:1 (0:1)
Branky: 88. Samko - 32. Přichystal. Rozhodčí: Berka - Kříž, Myška. ŽK: Šípek, Zbrožek, Čech, Soukeník, Král - Přichystal. Diváci: 500.
Varnsdorf - Vyšehrad 2:2 (0:1)
Branky: 55. Kouřil z pen., 68. Novák - 8. Suchan, 46. Laňka. Rozhodčí: Machálek - Hájek, Podaný. ŽK: Kubista - Čvančara, Suchan. Diváci: 285.
Jihlava - Žižkov 0:1 (0:0)
Branky: 69. Súkenník z pen. Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Ratajová. ŽK: Křišťál - Řezáč, Batioja. Diváci: 600.
Dukla Praha - Sokolov 3:1 (1:0)
Branky: 29. Ayong, 49. Doumbia, 61. Dancák - 63. Kovář. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Tetour, Dancák - Machek. Diváci: 381.

Reklama

Související témata: