Hlavní obsah

Třinec - Hradec 1:2Straka v premiéře přenechal body lídrovi. Někteří hráči absolutně propadli, láteří Franz

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Třince v prvním utkání pod vedením trenéra Františka Straky neuspěli. V 7. kole druhé ligy doma podlehli Hradci Králové 1:2 a bez bodového zisku zůstávají na poslední příčce tabulky. Naopak Votroci se díky páté výhře v ročníku udrželi v čele soutěže. Krok s nimi udržela Líšeň, která vyhrála 1:0 nad Chrudimí a za Hradcem zaostává o dva body. O další bod zpět je Ústí nad Labem, které v souboji o třetí místo otočilo duel s Žižkovem a vyhrálo 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký brankář Radim Otmar v akci - ilustrační foto.

Článek

Kvůli protikoronavirovým opatřením se druhá liga znovu rozjela po více než měsíční pauze. Třinec a Viktoria Žižkov měly přestávku ještě o týden delší.

Straka, který trénoval českou reprezentaci i fotbalisty Sparty, Slavie či Plzně, zažil na třinecké lavičce trpkou premiéru. Už po deseti minutách prohrával jeho tým 0:2, když se v 8. minutě prosadil Vlkanova a vzápětí jej napodobil Prekop. Straka o poločase zareagoval dvojím střídáním, Slezané však díky Javůrkovi dokázali v 87. minutě jen snížit a prohráli i popáté v sezoně.

„Pro mě bylo velmi důležité konečně vidět mančaft v ostrém zápase. První poločas mě zklamal, protože jsme hráli úplně něco jiného, než jsem chtěl. Někteří hráči bohužel absolutně propadli. Prohráli jsme zaslouženě, protože Hradec byl v prvním poločase jednoznačně lepší, výborně kombinoval a po našich trestuhodných chybách nám dal dva góly," líčí populární Franz na klubovém webu.

Foto: Petr Rubal

Prostějovský Lukáš Hapal (vpravo) v souboji s třineckým Lukášem Buchvaldkem.

"Klíčovým okamžikem byl náš neuznaný gól na 1:2. Za druhý poločas musím kluky pochválit, protože dokázali, že jsme schopni čelit i mančaftům, které mají jiné cíle než máme my. Druhý poločas mi naopak ukázal spoustu pozitivního, doufám, že na něj navážeme v příštím zápase," přeje si Straka.

Spolu s Hradcem zůstává jediným neporaženým týmem soutěže Líšeň, která zvítězila nad Chrudimí díky gólu Matochy z konce prvního poločasu. Druhou porážku v ročníku utrpěli fotbalisté Žižkova, kteří sice vedli v Ústí nad Labem od 20. minuty zásluhou Urbance, po hodině hry však vyrovnal Kušej a v 83. minutě utkání otočil Čičovský. Severočeši se dostali před soupeře na třetí místo, Žižkov na ně ztrácí dva body.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Vyšehradu - ilustrační foto.

„O přestávce jsem ani neřval, potřeboval jsem situaci zklidnit. Začali jsme hrát naši hru a za obrat jsme rádi. Věřil jsem našemu týmu, máme dobrou partu, za vítězstvím jsme chtěli jít i za předpokladu, že budeme prohrávat. Na tabulku je pohled hezký, ale zajíci se začínají až po honu. Budeme se nyní připravovat na těžké soupeře. Je škoda, že se nehrálo před diváky, Žižkov by fanoušky jistě přilákal," hodnotí ústecký trenér Jiří Jarošík.

Viktorka měla problém. Trenéři Zdeněk Hašek a Daniel Sochor se nakazili koronavirem. Zůstali u sebe v kanceláři a mužstvo vedl Zdeněk Koukal. „Zbylo to na mně jako na sportovním sekretáři a trenérovi U19. Pomohl mi Václav Winter. S kmenovými trenéry jsme byli v kontaktu od pátečního tréninku přes Skype a kluci na lavičce navíc měli na uších trenéry, kteří se na zápas dívali přes stream. Dávali nám rady, o poločase proběhl hovor, co máme klukům říct. Sami jsme si k tomu také něco řekli. Bohužel taktické pokyny jsme ve druhém poločase neplnili, což rozhodlo o výsledku," popisuje Koukal.

Prostějov porazil na svém hřišti Vyšehrad 3:0, když o výhře rozhodl na konci prvního poločasu. V 36. minutě se prosadil Kopřiva, o čtyři minuty později jej napodobil Zikl. Skóre pak v závěrečné čtvrthodině uzavřel Zapletal a Moravané se díky tomu bodově dotáhli na pátou Duklu Praha. Premiéra na lavičce Vyšehradu nevyšla Michalu Zachovi, který v pátek nahradil odvolaného Romana Nádvorníka.

7. kolo druhé fotbalové ligy:
Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)
Branky: 63. Kušej, 83. Čičovský - 20. Urbanec. Rozhodčí: Petřík - Poživil, Matoušek. ŽK: Prošek - Richter, Březina, Súkenník, Urbanec. Bez diváků.
Třinec - Hradec Králové 1:2 (0:2)
Branky: 87. Javůrek - 8. Vlkanova, 10. Prekop. Rozhodčí: Ginzel - Lakomý, Mikeska. ŽK: Weber, Šteinhübel, Stáňa, Attah, Hýbl - Prekop, Kodeš. Bez diváků.
Líšeň - Chrudim 1:0 (1:0)
Branka: 45. Matocha. Rozhodčí: Klíma - Mojžíš, Bureš. ŽK: Kučera - Fofana. Bez diváků.
Prostějov - Vyšehrad 3:0 (2:0)
Branky: 36. Kopřiva, 41. Zikl, 77. Zapletal. Rozhodčí: Marek - Podaný, Batík. ŽK: Zapletal - Kříž, Kubala, Laňka, Drobílek. Bez diváků.

Reklama