Hlavní obsah

Žižkov - Třinec 0:2Tataráček za odměnu? Strakův tým v Praze oslavil první výhru ve velkém stylu

Aktualizováno

Během pestré kariéry si zvykl své svěřence motivovat také populárními tataráčky. Tentokrát jsou v případě trenéra Františka Straky na místě. Fotbalisté Třince pod jeho vedením poprvé zvítězili v probíhajícím ročníku druhé ligy. V dohrávce 6. kola zvítězili na Žižkově 2:0. Na první branku se čekalo až do samotného závěru prvního poločasu, kdy se prosadil Attah. Klid hostům dodala Javůrkova proměněná penalta. Slezané v závěru dohrávali bez vyloučeného Akulinina.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Třince se radují z prvního gólu, druhý zleva je jeho autor Christian Attah.

Článek

Léčba Franzem začíná fungovat. Kouč Straka se ujal Třince, když byl na posledním místě tabulky.

Po restartu sezony si připsal nadějnou, ale neúspěšnou premiéru. Třinec v ní podlehl vedoucímu Hradci Králové 1:2.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Třince František Straka v akci.

Dohrávky v tomto týdnu již ovšem přinesly zisky. Čtvrteční divoká remíza 3:3 s Vlašimí první bod, nedělní výhra 2:0 na půdě Viktorie Žižkov pak zcela nečekané první vítězství v sezoně.

Třinec zůstává předposlední, ale na Vyšehrad má již tři body k dobru. Pražané jsou po třetí prohře z posledních čtyř kol čtvrtí. Na vedoucí Hradec Králové ztrácí Viktoria pět bodů.

Kabina jako po výhře v Lize mistrů

„Vyhráli jsme naprosto zaslouženě! Předvedli jsme velmi dobrý výkon, taktický a bojovný. V jedné situaci jsme měli veliké štěstí, protože po zaváhání obrany se dostal domácí útočník sám před bránu, ale přestřelil. Byla to klíčová situace celého zápasu. Hráli jsme velice dobře, disciplinovaně, organizovaně, bojovně, obětavě, takticky i s nasazením, výhru si kluci zasloužili," líčí emotivní František Straka na klubovém webu.

„Konečně jsme se vyvarovali zbytečných chyb a odehráli utkání bez obdržené branky. Porazili jsme postupového aspiranta, čehož si nesmírně ceníme. Těší mě, že kluci zápas odmakali, bylo na nich patrné nadšení a elán. Po zápase to v kabině vypadalo jako po vítězství v Lize mistrů," usmívá se kouč.

Jeho záchranná mise je však stále teprve na začátku. „Budu bít na poplach, abychom nepolevili a zůstali tam, kde jsme, abychom nohama stáli pevně na zemi. Výhra je pro nás výzvou, ale chceme jít po téhle cestě dál, nesmíme polevit," burcuje Straka.

6. kolo druhé fotbalové ligy:
Žižkov - Třinec 0:2 (0:1)
Branky: 45.+1 Attah, 62. Javůrek z pen. Rozhodčí: Machač - Kotalík, Hurych. ČK: 90.+1 Akulinin (Třinec). Bez diváků.

Reklama

Související témata: