Hlavní obsah

Teplický Jungr chce pomoci Jihlavě k postupu

JIHLAVA

Pomoci mužstvu k postupu do první ligy. Takový cíl si vytkl fotbalový záložník Marek Jungr po svém podzimním příchodu na hostování z prvoligových Teplic do druholigové Jihlavy. Celek z Vysočiny je aktuálně na třetím místě tabulky s tříbodovou ztrátou na duo Bohemians Praha-Ústí nad Labem.

Foto: Petr Horník, Právo

Marek Jungr (uprostřed) na archivním snímku v dresu Teplic.

Článek

Jungr až do září figuroval na soupisce Teplic. „Chtěl jsem tam zůstat. Bavil jsem se o své pozici i s trenérem Radou, který mi řekl, ať vydržím. Ale pak nastala taková situace, že jsem se měl rozhodnout. Zvážil jsem fakt, že jsem za prvních šest prvoligových kol nastoupil jen v tom prvním v Ostravě, a to ještě pouze na pět minut v závěru,“ hodnotil záložník svoje podzimní působení, či spíše „nepůsobení“ v teplickém dresu.

„V tom přišla nabídka z Jihlavy a byl jsem za ni rád. Jsem v klubu spokojený, protože pravidelně nastupuji. Ale vzhledem k vysokým ambicím potřebujeme pokaždé hrát na vítězství. V minulém kole v Mostě se nám to nepovedlo. Nepodali jsme optimální výkon. Soupeř měl čtyři vyložené šance a mám takový pocit, že my jsme si nic nevytvořili. S ohledem na to, že Most je předposlední, tak jsme čekali, že dopadneme lépe,“ líčil Jungr.

V Jihlavě je na hostování bez opce do zimy. „Záleží na tom, jak se pak domluvím v Teplicích. Ale od té doby, co jsem v Jihlavě, se mnou nikdo z Teplic nemluvil. Buď se tam fotbalově vrátím, nebo si počkám, jak se situace vyvine. I kdybych na jaře v Jihlavě nezůstal, klukům i celému klubu bych samozřejmě přál postup. Jsou tam vynikající podmínky a Jihlava po lize touží. V minulosti Vysočině postup pokaždé unikl, byla třetí nebo čtvrtá,“ pravil záložník, který zná recept na konečný jihlavský úspěch. „Vyhrávat a nasbírat více bodů než ostatní soupeři v boji o postupové příčky (úsměv). Myslím si, že mužstvo je konsolidované a jeho ztráta na postupové posty není velká,“ dodal Jungr.

Novou akvizici si pochvaluje i jihlavský trenér Roman Pivarník: „Marek Jungr je už ve svých čtyřiadvaceti letech docela zkušeným hráčem. Dosud hraje výborně, dokáže dát gól i rozdělovat přihrávky a těmito přednostmi se do naší hry hodně hodí. Věřím, že nám svými výkony pomůže i ve zbývajících čtyřech podzimních zápasech.“

Reklama

Související témata: