Hlavní obsah

Africká posila Hradce Králové začala vítězstvím nad Spartou

Hradec Králové

Votroci mají našlápnuto k postupu, proto doplňují kádr pro rozhodující jarní bitvy. Poslední posilou fotbalistů Hradce Králové se stal Seun Egbewole. Devatenáctiletý Nigerijec přichází na hostování s opcí na další působení v klubu. Hned také zasáhl do přípravného duelu s béčkem pražské Sparty, který Votroci vyhráli 2:0.

Foto: fchk.cz

Devatenáctiletý Nigerijec Seun Egbewole se stal novou tváří v Hradci Králové.

Článek

Zkoušku zvládl. Na přelomu ledna a února zaujal v Hradci na testech natolik, že si zasloužil smlouvu. Dres Votroků může na jaře oblékat devatenáctiletý Nigerijec Seun Egbewole, který přichází na hostování s opcí na přestup.

„Seun je dlouhodobě sledovaný hráč z akademie v Lagosu, dostal se k nám na doporučení agentury," přibližuje pro klubový web okolnosti jeho příchodu sportovní ředitel Jiří Sabou. „Bereme v úvahu, že je poprvé mimo Nigérii, poprvé v životě letěl, poprvé viděl sníh. I tak v něm vidíme potenciál, stejně jako Miloš Vučić přichází zdarma."

Poté, co se podařilo vyřešit veškerou administrativu s nigerijskou stranou, představuje se tedy Egbewole mezi Votroky. Přichází jako hráč, který může být prospěšný hned, ale hlavně v budoucnosti.

„Prošel akademií a je vidět, že si s míčem tyká. Je v něčem rozdílový, v soubojích jeden na jednoho je excelentní. Pokud jde o taktiku a sehranost, tam jsou ještě rezervy. Ale věřím, že by mohl být pro soupeře neznámou a pro nás přínosem," charakterizuje novou tvář hlavní trenér Zdenko Frťala.

Egbewole hned ve středu nastoupil proti rezervě Sparty (2:0). V 63. minutě vystřídal autora obou gólů Vašulína.

Reklama

Související témata: