Hlavní obsah

Líšeň - Ústí 1:0Brňáci si pojistili historické druhé místo, Táborsko získalo na Dukle cenné body

Praha
Aktualizováno

Druhá příčka není postupová, pro tým z brněnského předměstí je ovšem skvělým úspěchem. A fotbalisté Líšně si ji ve 24. kole Fortuna Národní ligy výhrou 1:0 nad Ústím nad Labem pojistili. Táborsko pak získalo cenné tři body v bitvě o záchranu, na Dukle zvítězilo 2:1.

Foto: sklisen.com

Fotbalisté Líšně se radují...

Článek

Líšeň potvrdila solidní formu a nepoznala přemožitele ani ve dvanáctém domácím střetnutí. Tentokrát klub z brněnského předměstí zdolal nejtěsnějším rozdílem 1:0 Ústí nad Labem. Zápas rozhodl trefou zkraje druhé půle Martin Zikl. Líšeň bodovala ve druhé nejvyšší soutěži už posedmé za sebou a zajistila si konečnou druhou pozici. Arma je šestá.

„Těžký zápas, po gólu nám to nějak přestalo běhat a soupeř nás zatlačil. Vyhráli jsme šťastným gólem. Soupeř měl lepší držení míče, na což se ale nevyhrává. Za celou sezonu jsme si výhru zasloužili," zhodnotil trenér Milan Valachovič pro ČT sport.

„Slušný zápas, ale šance jsme neproměnili, přitom jsme slibných situací měli dost. Líšeň dala gól, my ne, to je rozdíl," kaboní se jeho ústecký protějšek David Jarolím.

Dukla nezvládla domácí utkání s Táborskem a prohrála už potřetí v řadě. Pražané sice po trefě Marka Fábryho od 7. minuty vedli, Jihočeši ale ještě před půlhodinou hry výsledek brankami Václava Pence a Jakuba Navrátila otočili a výhrou 2:1 bodovali ve druhé nejvyšší soutěži už pošesté v řadě.

Dvě kola před koncem tak mají dvanáctí Jihočeši na třináctou sestupovou příčku náskok čtyř bodů. Dukla je sedmá.

24. kolo druhé fotbalové ligy:
Líšeň - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 50. Zikl. Rozhodčí: Cieslar - Horák, Lakomý. ŽK: Reteno Elekana - Glöckner, Ikugar, Emmer, Bílek. Diváci: 220 (omezený počet)
Dukla Praha - Táborsko 1:2 (1:2)
Branky: 7. Fábry - 18. Penc, 28. Navrátil. Rozhodčí: Hrubeš - Vejtasa, Bureš. ŽK: Souček, Hadaščok, Kovernikov - Boula. Diváci: 106 (omezený počet)

Reklama

Související témata: