Hlavní obsah

Květnovými premianty žižkovský Diviš a táborský Golubevs

Praha

Naposledy v sezoně vyhlašuje Fortuna Národní liga individuální ocenění pro Hráče a Trenéra měsíce. Mezi fotbalisty si v květnu nejlépe počínal Jaroslav Diviš, jenž čtyřmi brankami pomohl Žižkovu na čtvrté místo tabulky. Úspěchy ostříleného forvarda končící ročník orámovaly, na jeho začátku se stal Hráčem měsíce srpna. Nejlepším lodivodem tentokrát není muž od některého z týmů z popředí soutěžního pořadí. Lotyš Sergejs Golubevs se dokázal vypořádat se snad ještě větší fuškou. Nováčka Táborsko v soutěži zachránil - i díky osmi bodům z květnových utkání.

Foto: fkvz.cz

Zkušený Jaroslav Diviš z Viktorie Žižkov.

Článek

Fotbalisté Žižkova v květnu vyhráli pět ze šesti zápasů a vyhoupli se na konečné čtvrté místo. Na fazóně Viktorie v závěru sezony měl značný podíl i Jaroslav Diviš. Zkušený čtyřiatřicetiletý útočník, který dříve oblékal dres Liberce, Slovácka, Jablonce, Mladé Boleslavi a slovenské Senici, se rozvzpomněl na gólový apetit z úvodních kol. Na pět tref, které zaznamenal od druhé poloviny srpna do konce září, se v pátém kalendářním měsíci napojil čtyřmi přesnými zásahy.

Květnové ocenění je pro Diviše, s deseti brankami třetího nejlepšího střelce druhé ligy, druhým v ročníku. Hráčem měsíce byl vyhlášen také v srpnu.

Jako nováček měli plno starostí se záchranou, soutěž ale nakonec udržet zvládli. Fotbalisty Táborska sice v květnu čekaly zápasy s těžkými soky, vyšli z nich však nejen se ctí, nýbrž i s podstatným bodovým lupem.

Lotyšský kormidelník na táborské lavičce Sergejs Golubevs tak splnil nelehký úkol. Jižní Čechy budou mít zástupce ve druhé nejvyšší soutěži i v příští sezoně. Mimochodem, šestačtyřicetiletý Golubevs s Táborskem celkově neprohrál sedm kol. Jeho svěřenci polevili, až když si to mohli dovolit. V posledním kole je přemohl Žižkov. Golubevs je po slovenském kouči mistrovského Hradce Zdenku Frťalovi druhým zahraničím koučem, který si ocenění Trenér měsíce letos vysloužil.

Reklama