Hlavní obsah

Vláda Portugalce Pereiry nad českými rozhodčími končí, vystřídá ho Příhoda

Praha

Vláda Portugalce Vítora Manuela Melo Pereiry nad českými rozhodčími končí. Nové vedení českého fotbalu už má muže, který by měl převzít žezlo po něm. Samozřejmě že je z tuzemska, pochopitelně že jde o bývalého arbitra Radka Příhodu. V předvolebních agitkách jeho jméno ostatně skloňovali oba kandidáti na předsedu FAČR - tedy jak inagurovaný Petr Fousek, tak neúspěšný kandidát Karel Poborský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Určí Radek Příhoda směr komisi rozhodčích...?

Článek

„Už před volbami byl nominantem nejen mým," potvrdil Fousek, že Příhodu na funkce předsedy komise rozhodčích navrhl a nově zvolený výkonný výbor kandidaturu schválil.

Teď ještě musí svůj souhlas vyslovit Ligová fotbalová asociace, což bude nejspíš formalita. Dva její zástupci jsou členy strahovské vlády a ani Dušan Svoboda, ani Adolf Šádek nic proti kandidatuře Příhody nenamítali.

„Má pro funkci všechny předpoklady. Obrovské zkušenosti na domácí i zahraniční scéně také," připomněl Fousek, co s Příhody dělá nejvhodnějšího kandidáta na předsedu komise rozhodčích.

Foto: FAČR

Nový předseda komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Portugalec Vítor Manuel Melo Pereira.

Bývalá vedená Jozefem Chovancem byla rozprášená loni na podzim po vypuknutí Bebrovy aféry a místo ní měla fotbalové arbitry na povedl komise provizorní vedená Portugalcem Pereirou, kterého na Strahov vyslala UEFA.

„Jeho působení provázelo velké očekávání, ale některé věci vyřešit nemohl, protože měl jen půlroční mandát," bral ho v ochranu Fousek.

Příhoda, který v české nejvyšší soutěži působil do roku 2018 a odpískal v ní 237 utkání, což je historicky třetí nejvyšší počet, na příštím jednání výkonného výboru předloží svou vizi a plány. A samozřejmě ansámbl spolupracovníků, které chce mít ve své komisi.

„Je to logické. Stejně jako si fotbalový trenér vybírá svůj realizační tým, vybírá si i předseda členy své komise," schvaluje Fousek záměr kandidáta na předsedu Příhody, který by měl být do funkce uveden 30. června po dalším jednání strahovské generality

Reklama