Hlavní obsah

Sparta B - Prostějov 4:0Nováček Jarošíka nešetřil a vede tabulku, Zavadil se v bitvě exligistů pomstil Opavě

Aktualizováno

Trenér Jiří Jarošík se vrátil ze Slovinska a ujal se třetího týmu minulé sezony druhé nejvyšší soutěže. Prostějovu se však start nepovedl, po domácí porážce s Příbramí teď ve 2. kole fotbalové Fortuna Národní ligy podlehl na Strahově béčku Sparty vysoko 0:4. Nováček se tak posunul do čela tabulky, naopak Hanáci jsou poslední. Vlašim vyhrála 4:1 nad Chrudimí, Varnsdorf díky gólu z posledních sekund porazil oslabený Žižkov 2:1. Brno předvedlo v bitvě exligistů vítězný obrat a porazilo Opavu 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Jarošík (vlevo) ještě na lavičce Ružomberoku.

Článek

Jiří Jarošík je na Spartě doma. Návrat na půdu klubu, jemuž odvedl velké služby, ovšem trenérovi nevyšel.

Sparta B zvítězila nad Prostějovem 4:0. V úvodním poločase se prosadil nejdříve z penalty Drchal. Následně byl vyloučen hostující Bialek a béčko Sparty do pauzy zvýšilo náskok. Ve druhé půli upravil na 3:0 Sejk, v závěru se o poslední gól utkání postaral Patrák.

Sparta tedy vede jak první, tak druhou ligu.

Vlašimi spolupráce se Slavií svědčí, zvítězila nad Chrudimí 4:1. O první branku se postaral domácí Blecha, za hosty pak odpověděl Kesner. Vlašim utkání zlomila ve druhé půli díky trefám Zlatohlávka a Alijagice. V závěru se ještě prosadil Janda.

Varnsdorf vydřel výhru 2:1 nad Žižkovem. Hosté šli do vedení díky Batiojovi už po deseti minutách. Ještě v prvním poločase šel ovšem pod sprchy po druhé žluté Skopec a domácí přesilovku před půlí využili, vyrovnal Rudnickij. V úplném závěru nastavení rozhodl o třech bodech pro domácí Dordič.

Brno otočilo prestižní duel s Opavou a zvítězilo i ve druhém utkání nové sezony. Hosté šli do vedení v prvním poločase díky proměněné penaltě Helešice a vedení si odnesli i do kabin. Jenže po přibližně hodině hry srovnal domácí Moravec a v závěru utkání dokonal obrat z penalty kapitán Zbrojovky Zavadil, který ještě minulou sezonu oblékal dres Opavy - a neopouštěl ji zrovna v dobrém...

2. kolo druhé fotbalové ligy:
Sparta Praha B - Prostějov 4:0 (2:0)
Branky: 24. Drchal z pen., 45.+1 vlastní Bala, 55. vlastní Machynek, 85. Patrák. Rozhodčí: Proske - Leška, Mikeska. ŽK: Okeke - Bialek. ČK: 36. Bialek. Diváci: 327.
Vlašim - Chrudim 4:1 (1:1)
Branky: 19. Blecha, 49. Zlatohlávek, 67. Alijagič, 85. Janda - 28. Kesner. Rozhodčí: Švagr - Novák, Pfeifer. ŽK: Svoboda, Broukal - Kesner, Čáp, Dostálek. Diváci: Diváci: 630.
Varnsdorf - Viktoria Žižkov 2:1 (1:1)
Branky: 41. Rudnickij, 90.+5 Dordič - 11. Batioja. Rozhodčí: Machač - Váňa, Slavíček. ŽK: Žák, Zbrožek, Dordič - Švenger, Muleme, Skopec, Petrlák. ČK: 38. Skopec. Diváci: 452.
Zbrojovka Brno - SFC Opava 2:1 (0:1)
Branky: 61. Moravec, 83. Zavadil z pen. - 16. Helešic z pen. Rozhodčí: Hocek - Vodrážka, Arnošt. ŽK: Kryštůfek, Štěrba, Zavadil, Čermák - Tiéhi, Hnaníček, Večerka. Diváci: 2688.

Reklama

Související témata: