Hlavní obsah

Některé přihrávky od Šimáka ani nešly neproměnit, říká střelec Budějovic Kalod

České Budějovice

Fotbalisté Dynama České Budějovice dohánějí bodové manko z podzimu a jsou na jaře jedním z nejlepších týmů druholigové soutěže. Zásadní měrou k tomu přispívá i útočník Richard Kalod, který v posledních třech zápasech vstřelil čtyři góly. Na svém kontě jich má celkem už šest a věří, že další ještě přidá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Richard Kalod v dresu Viktorie Žižkov (vlevo).

Článek

Nejbližší příležitost k tomu bude mít už v pátek 15. dubna, kdy Jihočeši hostí od 18 hodin favorizovaný Hradec Králové. Půjde o souboj mužstev, která ještě v minulé sezóně působila v první lize.

„Potkají se soupeři s bohatou prvoligovou minulostí, takže to bude šlágr kola. Navíc Hradec Králové je aktuálně druhý a rázně bojuje o návrat mezi elitu. Věřím, že zopakujeme výkony z první poloviny dubna, kdy se nám dařilo," připomněl Kalod například výhru 3:0 v Ústí nad Labem.

Svojí střeleckou produktivitu komentuje s nadhledem. „Dostávám skvělé centry od spoluhráčů, třeba od Honzy Šimáka. Některé přihrávky byly tak ideální, že je snad nešlo ani neproměnit," tvrdil Kalod. V Ústí byl natolik aktivní, že by mohl sahat i po hattricku. „Bylo by pěkné dát i třetí gól, ale trenér mě vystřídal, takže jsem to už nestihl. Přitom jsem měl sil na rozdávání," usmíval se budějovický střelec.

Zdá se, že po odchodu Zdeňka Linharta do pražské Slavie a na hostování do Táborska, převzal Kalod roli kanonýra. „Takhle bych to po čtyřech jarních zápasech nebral. V týmu je víc ofenzivních hráčů. Momentálně mi to tam padá, ale příště nebo v dalších kolech to může vyjít někomu jinému. Bude jen dobře, když se prosadí co nejvíc hráčů," uvažoval Kalod.

Cílem Jihočechů je posunout se do popředí tabulky Fotbalové národní ligy, i když v cestě stojí řada kvalitních protivníků. „Těžko odhadovat, co bude na konci sezóny a kam až se můžeme probojovat. Chceme vyhrávat a uvidíme, na co to postačí," dodal budějovický útočník.

Reklama