Hlavní obsah

Hradec - Karviná 0:2Výhra Karviné v Hradci zkomplikovala boj o postup do první ligy

Praha

Fotbalová národní liga se po 26. kole výrazně zamotala. Vedoucí Hradec Králové totiž doma prohrál 0:2 s Karvinou, která poskočila na druhé místo a ztrácí na lídra už jen bod stejně jako třetí Znojmo, která prohrálo v sobotu v Táborsku. Navíc uspěla i rezerva Olomouce, která už ztrácí jen bod na předposlední Vyšehrad.

Článek

Hradec Králové měl šanci odskočit konkurentovi v boji o postup až na sedm bodů, ale duel s Karvinou nezvládl. Hosté měli od začátku větší šance a v 35. minutě šli do vedení po gólu Budínského.

Po změně stran začal tlačit Hradec, ale šance zahazoval. Neprosadil se ani nejlepší střelec soutěže Pázler. Naopak v poslední minutě definitivně rozhodl estonský reprezentant Puri.

Už třináctou remízu v sezóně uhrála Opava, která se rozešla bez branek s Varnsdorfem. Největší šanci utkání měl opavský Mozol, ale trefil jen konstrukci branky.

Po třinácti zápasech bez výhry se plného bodového zisku dočkala rezerva Sigmy Olomouc, která vyhrála 1:0 nad Vlašimí a vrátila se tak do boje o záchranu. Hrdinou se stal v 76. minutě Moulis, který nejprve přihrával na nabíhajícího spoluhráče a jeho pas obrana Vlašimi zastavila, ale Moulis míč znovu sebral a překonal brankáře.

26. kolo druhé fotbalové ligy:
Hradec Králové - Karviná 0:2 (0:1)
Branky: 35. Budínský, 90. Puri. Rozhodčí: Marek - Blažej, Pilný. ŽK: Mareš, Krmaš - Fiala, Janečka. Diváci: 2913.
Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Krmaš, Nosek, Mareš - Trubač (85. Chleboun), Janoušek (58. Černý) - Vlkanova, Zorvan (65. Krátký), Malinský - Pázler. Trenéři: Frimmel a Pilný.
Karviná: Pindroch - Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler - Zelený (67. Urgela), Fiala (85. Panák), Budínský, Puchel (72. Puri) - Moravec. Trenér: Weber.
Varnsdorf - Opava 0:0
Rozhodčí: Lerch - Koval, Šimáček. ŽK: Zieris (Varnsdorf). Diváci: 820.
Varnsdorf: Porcal - Zieris, Neuberg, Tvaroha - Houser, Knejzlík - Martan (77. Djurdjevič), Mehanovič, Daníček, Rudnytskyy - Schubert (72. Jurča). Trenér: Veselý.
Opava: Květon - Simerský, Pospěch, Žídek, Hrabina - Horka, Grussmann, Mozol (89. Čelůstka) - Mrázek, Jurečka (72. Schaffartzik), Přichystal (90.+2 Dvorník). Trenér: Baránek.
Olomouc B - Vlašim 1:0 (0:0)
Branka: 72. Moulis. Rozhodčí: Berka - Černý, Vitner. ŽK: Štěrba, Chorý, Moulis, Hýbl, O. Ševčík - Tarczal, Štochl. Diváci: 141.
Olomouc B: Reichl - Zahradníček (58. A. Ševčík), Štěrba, Jemelka, Hýbl - Habusta, Kalvach, Buchvaldek, Vichta (21. Moulis), Texl - Chorý (67. O. Ševčík). Trenér: Chromý.
Vlašim: Budinský - Dressler, Kavka, Štochl, Nový (79. Pimpara) - Vondra, Kulhánek (45. Vebr), Jícha, Tarczal, Frizoni (58. Nečas) - Hadaščok. Trenér: Hašek st.

Reklama

Související témata: