Hlavní obsah

Přiblížili jsme se postupu, ale ještě nemáme vyhráno, řekl karvinský trenér Weber po výhře v Ústí

Ústí nad Labem

Fotbalisté Karviné udělali v úterním duelu druhé nejvyšší soutěže důležitý krok k tomu, aby napodobili hráče Hradce Králové při postupu do první ligy. Zatímco Východočeši se už radují z konečného úspěchu a nemohou skončit hůř než druzí, Karvinští potřebují ke stvrzení postupové příčky tři body ze dvou zbývajících zápasů bez ohledu na výsledky aktuálně třetího Znojma. Trenér Karviné Jozef Weber po výhře 3:1 v Ústí nad Labem svoje svěřence pochválil, ale připomněl, že tým ještě nemá v boji o první ligu zcela vyhráno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jozef Weber.

Článek

Co pro vás znamená vítězství na ústeckém stadiónu?

Předem jsme s ničím nekalkulovali, potřebovali jsme vyhrát, abychom se udrželi ve hře o postup. A když jsem se dozvěděl o výsledku Znojma, které doma podlehlo Vlašimi 0:4, bylo to pro mě obrovské překvapení. Přiblížili jsme se k cíli, ale ještě není konec.

Karviná si odvezla z Ústí tři body po dlouhých osmi letech.

Tak to jsem byl tehdy ještě v prvoligovém Jablonci (úsměv). Jeli jsme do Ústí s respektem. Měli jsme velký strach, to musím přiznat. Nakonec jsme byli produktivnější a utkání jsme zvládli, což zaslouží pochvalu. V poli se hrál vyrovnaný fotbal, ale dobře jsme si počínali v soupeřově pokutovém území. Zbyněk Pospěch dal dva góly a na třetí přihrál.

Věděl jste před zápasem, že Zbyněk Pospěch na podzim ještě v dresu Opavy zajistil hostím při zápase v Ústí bod za remízu 3:3 gólem ve třetí minutě nastaveného času?

Když teď dvakrát skóroval, tak se mu asi v Ústí daří (úsměv). Ale jeho podzimní bilanci jsem znal. Mluvil jsem s trenérem Opavy Honzou Baránkem a říkal mi, že Zbyňa jim zachránil v Ústí bod. Pospěch byl v minulém utkání mužstvu něco dlužen, když neproměnil dvě tři šance. Tentokrát nám to kompletně vrátil tím nejlepším způsobem (úsměv).

Po zápase v Ústí jste nezvykle spěchali ze stadiónu. Co bylo důvodem?

Přijeli jsme už den předem, protože jsme nechtěli v pracovní den a v den zápasu riskovat cestu přes celou republiku. Byla by ostuda, kdybychom přicestovali pozdě. Přenocovali jsme v areálu v Modré u Děčína a hned po utkání nás odvážel autobus z Ústí do Prahy, abychom stihli vlak do Ostravy a Karviné.

Už v sobotu budete mít šanci završit postupové snažení v utkání s Pardubicemi.

Nechci předbíhat. Náskok před Znojmem je příjemný, ale jdeme do předposledního kola s pokorou. Zatím nemáme ani myšlenky na to, že můžeme slavit.

Reklama

Související témata: