Hlavní obsah

Trenér Skála nahradí v Ústí nad Labem Němce

Ústí nad Labem

Jako člen realizačního týmu se v roli asistenta podílel na mistrovských titulech fotbalistů Viktorie Plzeň i tažení pohárovou Evropou, nyní se Jiří Skála vydává na samostatnou trenérskou dráhu v profesionálním fotbale. Od poloviny června se stane hlavním koučem FK Ústí nad Labem ve druhé lize.

Článek

„Současnou situaci jsme dlouho vyhodnocovali a rozhodli jsme se pro angažování trenéra Skály. Vzali jsme v úvahu rozvoj hráčů i výhled do budoucna," poznamenal k trenérské změně Petr Heidenreich, výkonný ředitel ústeckého klubu.

Vedení severočeského klubu tudíž oficiálně potvrdilo Skálův příchod s tím, že na trenérském postu nahradí dosavadního trenéra Petr Němce, jenž po vypršení smlouvy u týmu končí.

Ústecký celek má za sebou rozporuplnou sezónu. V její první části patřil k příjemným překvapením druhé nejvyšší soutěže a přezimoval v dosahu příček, znamenajících naději na boj o postup do první ligy.

Jarní polovina se však Ústí nevydařila, přesto tým stále figuroval na pátém místě, což byla vzhledem k malým bodovým ziskům docela kuriózní situace. Na slabší výkonnosti se zřejmě projevil i odchod klíčového hráče Aloise Hyčky do prvoligové Zbrojovky Brno. Hyčka vstřelil za Brno důležité góly, mj. i do sítě pražské Sparty.

Trenér Petr Němec působil u týmu od září roku 2014 do června 2016. Nový kouč Jiří Skála se ujme ústeckého mužstva při zahájení letní přípravy. Do Ústí přichází s vizitkou bývalého ligového hráče, na svém kontě má bezmála 300 startů v nejvyšší soutěži - hrál za Plzeň, pražskou Slavii, Teplice, Mladou Boleslav a České Budějovice. S teplickým týmem vyhrál v roce 2003 Český pohár.

Jako trenér začínal ve Viktorii Plzeň u juniorky. Poté byl jedním z asistentů trenéra Pavla Vrby u plzeňského áčka a podílel se i na titulu Plzně v roce 2015, kdy byl asistentem tehdejšího kouče Miroslava Koubka. V Plzni skončil společně s Koubkem v srpnu 2015. Naposledy působil v třetiligových Domažlicích.

Reklama