Hlavní obsah

Příště už nebudeme mluvit o postupu nahlas, poučil se znojemský šéf

Luxusní pětibodový náskok, který si v čele tabulky vytvořili po podzimu, v odvetné části druhé ligy promrhali. Sen o návratu do elitní soutěže se znojemským fotbalistům rozplynul. Šéf jihomoravského klubu Ota Kohoutek netají, že je z nezvládnutého jara pořádně rozladěný.

Foto: Sport.cz

Prezident 1. SC Znojmo Ota Kohoutek.

Článek

„Mrzí mě to strašně moc. Vždyť na rozdíl od našeho postupu před třemi roky, kdy jsme museli vzít zavděk brněnským azylem, splňuje už teď náš stadión veškerá kritéria pro první ligu. S 56 body se skoro vždycky v minulosti postupovalo. A to odehrály všechny celky tentokrát o dvě střetnutí méně. Jsem zklamaný, že to nevyšlo," přiznává Kohoutek.

Má za to, že znojemský tým neunesl v jarní části soutěže v postupové honičce s Hradcem Králové a Karvinou velký tlak. „Spousta kluků na něj dosud nebyla zvyklá. Na podzim hráli uvolněně, ale když jsme v zimní pauze přehodnotili naše ambice a vyhlásili postupový cíl, tak některé zápasy psychicky nezvládli. Bylo to v jejich hlavách," nachází příčiny nezdaru.

Kohoutkovi leží v žaludku především totálně zpackaný velikonoční duel v Hradci. „Skoro celý druhý poločas jsme hráli proti deseti domácím, a přesto jsme si nechali vstřelit dva góly. A kvůli zkratu brankáře Veselého v úplném závěru jsme se navíc připravili i o vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů s Východočechy," připomněl klíčovou porážku Znojma 1:3.

Odvolat kouče Kučeru se ovšem nechystá. „Když před rokem k mužstvu přišel, dostal za úkol skončit v lepší polovině tabulky. A my jsme třetí. Z tohoto pohledu musíme nakonec hodnotit uplynulou sezónu jako úspěšnou. A náš trenér byl navíc vyhlášený nejlepším ve druhé lize," potěšilo Kohoutka.

Snahy vybojovat si návrat do nejvyšší soutěže se první muž znojemského fotbalu ani do budoucna nevzdává. „Jsem ovšem důkladně poučený, už o tom nebudeme dopředu halasně mluvit. Pokud to někdy příště na konci sezóny klapne, tak pak prostě do ligy vstoupíme," tvrdí.

Momentálně se už Kohoutek zaobírá tvorbou kádru pro příští sezónu. „Některým hráčům totiž vyprší hostování a o několik dalších se zajímají prvoligové kluby. Jsme přístupní jednáním, avšak za všechny odcházející borce budeme chtít přivést adekvátní náhradu. Kvalitu mužstva hodláme minimálně zachovat," slíbil Kohoutek fanouškům.

Reklama

Související témata: