Hlavní obsah

Trenéra Baránka střídá v Opavě Skuhravý

Opava

Novým trenérem druholigové Opavy se stal bývalý fotbalista i trenér Jablonce Roman Skuhravý. Ten na lavičce jedenáctého týmu právě skončené sezóny vystřídal Jana Baránka, jemuž v Opavě skončila smlouva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Skuhravý.

Článek

Bývalý ligový obránce zažil po třech letech v Opavě o víkendu neradostné loučení. Na hřišti Frýdku-Místku jeho tým prohrál 1:3, přestože po krásné trefě Tomáše Jursy už ve 4. minutě vedl 1:0. „Výsledkově jsem si to loučení představoval jinak. Jsem zklamaný. V mnoha zápasech jsme vedli, ale nedokázali jsme je dohrát k výhře. To ukazuje, jakou kvalitu ten tým především v útočné fázi má. Po odchodu Zbyňka Pospěcha do Karviné dali naši útočníci na jaře pouhé tři góly. To je největší důvod toho, proč nejsme výše," hodnotil Baránek.

Bývalý obránce Opavy či Baníku Ostrava převzal v Opavě trenérské otěže od Davida Vavrušky v roce 2013 v době, kdy se Slezský FC snažil vrátit do druhé ligy. „Když jsem do Opavy přišel, bylo mužstvo v totálním srabu. Přesto jsme přes všechny problémy hned první rok postoupili. Začalo se hovořit i o postupu do tří let do první ligy. Uplynuly dva roky a je vidět, že tenhle kádr na to zatím nemá," popisoval Baránek.

Rodák z Dolního Benešova v Opavě vyrůstal a odehrál v jeho dresu sedm sezón. „Trenérské působení v Opavě pro mne byla velká zkušenost. Na druhou stranu to bylo i hodně svazující, protože jsem v Opavě prožil nejhezčí fotbalové roky. Chtěl jsem na to navázat, ale bohužel bude muset tenhle tým dostat do první ligy někdo jiný," prohlásil Baránek.

Tím někým jiným může být Baránkův nástupce - bývalý fotbalista i trenér Jablonce Roman Skuhravý, s nímž klub podepsal roční kontrakt s opcí. Asistentem nového kouče bude dosavadní pilíř opavské obrany Josef Dvorník.

„Roman Skuhravý má trenérské zkušenosti jak z první, tak z druhé ligy. Splňuje také to, že jsme chtěli trenéra, který není z tohoto regionu, nemá na Opavu žádné vazby a bude mít jiný pohled na tým," uvedl generální manažer SFC Opava Alois Grussmann. Úkol postoupit do první ligy Skuhravý nedostal. „Ale věříme, že nám nový kouč pomůže hrát na čelních pozicích ve druhé lize," dodal Grussmann.

Reklama

Související témata: