Hlavní obsah

Baník získal někdejšího obránce Slavie Dobrotku

Ostravský Baník získal první posilu pro druhou ligu. Ze Skalice přestoupil do Baníku 31letý slovenský stoper Martin Dobrotka. Rodák z Bratislavy a někdejší hráč Slavie, který si připsal i jeden start v národním týmu, se na Bazalech dohodl na roční smlouvě s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata (uprostřed) a tehdejší hráči Slavie David Hubáček (vlevo) a Martin Dobrotka.

Článek

„Dobře ho znám ze slovenské ligy, má za sebou mnoho těžkých zápasů. Věřím, že své schopnosti uplatní i v Baníku Je to zkušený stoper, vůdčí osobnost týmu. Takového hráče potřebujeme," popsal Dobrotku sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

Dobrotka odehrál nejvíce utkání za Slovan Bratislava, v jehož dresu absolvoval také 24 zápasů v kvalifikaci Ligy mistrů i Evropské ligy.

Tři roky strávil také ve Slavii Praha, krátce působil i v Českých Budějovicích. Letošní jaro odehrál ve Skalici, která stejně jako Baník neuhájila prvoligovou příslušnost. „Měl jsem více nabídek i ze slovenské ligy. Ale rozhodl jsem se pro Baník, protože to je i přes sestup pořád pojem, velký klub s tradicí, velkou fanouškovskou základnou. Doufám, že mu pomůžu k návratu do ligy," řekl klubovému webu Dobrotka, který by neměl být posledním příchodem do týmu.

Kouč Vlastimil Petržela by rád získal ještě brankáře, útočníky i hráče do středu pole. „Máme toho rozjednáno mnoho. Budeme jednat také s Danielem Holzerem a Filipem Kašou ohledně nových smluv. Máme velký zájem, aby zůstali. Jsou to baníkovci a na odchovance chceme sázet," řekl Vrťo.

Reklama

Související témata: