Hlavní obsah

Baník vykročil na cestu zpátky do ligy. Zatím se třemi posilami, ale bez Mičoly

Ostrava

S třemi už jistými posilami a dalšími pěti novými fotbalisty, kteří usilují o místo na soupisce, vstoupil do přípravy na druhou ligu Baník Ostrava. Kouči Vlastimilu Petrželovi se na prvním tréninku hlásili Slováci Martin Dobrotka, Lukáš Lupták a Marek Hlinka, kteří v Ostravě podepsali smlouvy, i estonský stoper Mikk Reintam z Třince, slovenský útočník Filip Ďuriš (naposledy slovinský NK Zavrč), chorvatský záložník Dario Krišto z Frýdku-Místku, obránce Radim Michálek ze Zlína a útočník Josef Čtvrtníček, který už na Bazalech v mládí působil.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

„Věřím, že to není kompletní kádr. Stále na doplnění pracujeme. Jsem velice rád, že je tady Dobrotka, protože to je jeden z nejlepších stoperů na Slovensku. Zkušenosti by měl přinést do středu zálohy také Hlinka z Dukly. Ostatní kluky teprve poznávám, nicméně, nikdo z nich mě na prvním tréninku výrazně nezaujal, " uvedl Petržela.

Tomu stále chybí brankář i produktivní útočník. „Utekl nám do Sparty brankář Budínský, to je velká škoda. V útoku zkoušíme mladého Ďuriše, je to urostlý borec, ale po jednom tréninku nedokážu říct. Náhradu za Roberta Hrubého do středu pole taky zatím moc nevidím, jsem ale moc rád, že v týmu jsou stále Holzer i Kaša. Ale to se může ze dne na den změnit. Stejně tak můžeme i my na poslední chvíli sehnat kvalitní posilu. Kdyby se vrátil Hrubý, byl bych moc spokojený," uvedl Petržela.

Kromě fotbalistů, kteří Baník po sezóně opustili, se prvního tréninku neúčastnil stoper Kouřil, o něhož usiluje Jablonec a obránce Sukup, který má namířeno do Bulharska. Na prvním tréninku scházeli také De Azevedo, kterému uletělo letadlo, Lučič, jenž se omluvil s rodinných důvodů, a také Mičola. „Prý se nemůže dohodnout na smlouvě. Určitě bych ho vzal, problémem je to jeho zdraví," pokrčil rameny ostravský kouč.

Reklama

Související témata: