Hlavní obsah

Vengřinek hrál proti Baníku nejtěžší zápas života

Třinec

V minulé sezóně pomáhal obránce Tomáš Vengřinek ostravském Baníku v neúspěšném boji o záchranu v první lize. Po sestupu však od kouče Vlastimila Petržely nedostal možnost pokračovat. Po týdnu přípravy mu kouč Petržela řekl, že už s ním v Baníku nepočítá. Vengřinek tak ukončil své působení tam, kde se fotbal naučil.

Foto: Aleš Krecl

Obránce Tomáš Vengřinek (vlevo) poprvé oblékl třinecký dres v utkání proti mateřskému Baníku. Na snímku přihlíží zákroku spoluhráče Lukáše Palečka.

Článek

„Skončila mi smlouva, a když mi novou nenabídli, na okolí jsem zanevřel. Trénoval jsem sám a snažil se něco si najít," svěřoval se Vengřinek, který dosud mateřský Baník Ostrava opustil jen na část loňské sezóny, kdy hostoval v Senici. „Nevyšla mi ani druhá švýcarská liga, a tak mi nezbylo nic jiného, než jít na pracovní úřad. Byl jsem z toho špatný. Nekomunikoval jsem už ani s rodinou," říkal 24letý obránce.

Ze splínu ho vytáhl až Třinec, jemuž se v prvním kole Fotbalové národní ligy zranil pravý bek Michal Velner. „Jsem rád, že se Třinec ozval, i když vlastně hraju místo kamaráda. Po dvou trénincích v Třinci jsem naskočil do utkání a bylo to všechno trochu nové. Ale jsem profesionál, musím to zvládnout. Zápasové vytížení mi chybí, protože jsem neodehrál jediné přípravné utkání. Věřím ale, že mé výkony půjdou nahoru," povídal Vengřinek.

Turbulentní léto uzavřel v utkání proti týmu, v němž ho nechtěli. Navíc v Ostravě. Třinec ve Vítkovicích prohrál 1:2 a odchovanec Baníku byl po zápase smutný nejen z toho. „Musel jsem hrát proti klubu svého srdce. Byl to pro mě nejtěžší zápas, který jsem kdy odehrál. Ve středu jsem podepsal smlouvu, dva dny jsem nespal a šel na Baník," vykládal Vengřinek.

Třinci se upsal na dva roky a věří, že aktuálně poslednímu týmu FNL pomůže v tabulce nahoru. „Po dvou porážkách jsme ve složité situaci. V prvním zápase proti Budějovicím hráli kluci dobře, bohužel v závěru dvakrát inkasovali. Proti Baníku to bylo velmi těžké. Dali jsme sice vedoucí gól, ale pak jsme se zuby nehty bránili a víceméně čekali, až inkasujeme. Věřím, že v dalších zápasech už budeme bodovat. Kvalita v kabině na to je," pověděl Vengřinek.

Reklama

Související témata: