Hlavní obsah

Vítkovický útočník Kovařík potěšil gólem babičku

Ostrava

V prvním utkání v Českých Budějovicích vítkovičtí fotbalisté na body ještě nedosáhli, ve druhém doma proti Táborsku si ale radost z první druholigové výhry vzít už nenechali. Jedinou branku střetnutí třetího kola vstřelil Marián Kovařík.

Článek

„Věděli jsme, že nesmíme prohrát, protože bychom se mohli dostat pod tlak a to by bylo to nejhorší, co by nás jako nováčka mohlo potkat," svěřoval se 19letý útočník, který v 16. minutě nekompromisně poslal míč pod horní tyč branky. Napravil tak své zaváhání z premiérového zápasu na jihu Čech. „Už v Českých Budějovicích jsme sahali po bodu. Ale nepohlídal jsem Richarda Kaloda a byl z toho rozhodující gól. Sice jsme je pak přitlačili, ale gól jsme dát nedokázali," vrátil se k prvním utkání Kovařík.

I díky odloženému zápasu s Prostějovem (hraje se příští středu 31. srpna) byli Vítkovičtí před úterní dohrávkou 3. kola v tabulce poslední. „Nevnímali jsme to, protože jsme měli odehraný jenom jeden zápas. Ale okolí si nás dobíralo. I moje babička mi volala, že viděla tabulku a že jsme v ní poslední," usmíval se Kovařík.

Po třetím kole už Vítkovice v tabulce nejhorší nejsou. Cení si také toho, že na rozdíl od přípravy nedostávají tolik gólů. „V přípravě jsme inkasovali hodně, a proto jsme se na to více zaměřili. Od pohárového utkání v Chrudimi (Vítkovice prohrály 0:1 v nadstavení) dokážeme hrát vzadu na nulu. I v Budějovicích jsme inkasovali jen jednou. Proti Táborsku vůbec. I nám vepředu se hraje lépe, když víme, že nemusíme dohánět skóre," přibližoval Kovařík.

Z prvních dvou kol si podle něj tým odnesl dva poznatky: druhá liga bude extrémně těžká, ale narychlo složený tým se jí nemusí bát. „I když se soupiska skládala docela hekticky, podařilo se dát dohromady docela zkušený tým. Radek Coufal, Vláďa Mišinský i Dominik Kraut už toho mají za sebou dost. Přišli i další kluci. Věděli jsme, že ta druhá liga bude se třetí ligou nesrovnatelná, ale nemusíme se bát. A ta úvodní výhra nám pomůže. Určitě už v neděli na Žižkově," řekl vítkovický útočník.

Reklama

Související témata: