Hlavní obsah

I slepá veverka najde oříšek, říká o dvou gólech sváteční střelec Nerad

Ostrava

Na dvougólové střelce sází na začátku sezóny Baník Ostrava. Dvakrát se v úvodním kole MOL Cupu trefil Tomáš Mičola, dvěma góly pomohl k první výhře venku ve Fotbalové národní lize Bronislav Stáňa a dva góly vstřelil Ondřej Šašinka i ve druhém kole domácího poháru v Břeclavi. Zatím poslední dvougólovým střelcem se stal v sobotu proti Frýdku-Místku (2:1) záložník Petr Nerad.

Foto: Aleš Krecl

Dva góly dal Frýdku-Místku záložník Petr Nerad. Baník se po třetí výhře v řadě vyhoupl do čela druhé ligy.

Článek

Nevysoký fotbalista přitom patří mezi sváteční střelce. Za posledních pět let dal pouhých jedenáct branek, dvakrát se trefil naposledy v říjnu roku 2012, kdy oblékal dres Bohemians 1905 ve druhé lize. „I slepá veverka najde oříšek," pousmál se Nerad. „Ale už je to fakt dlouho, kdy jsem dal za Bohemku dva góly v Ústí. Jsem rád, že se mi to povedlo teď znovu, protože jsem tím pomohl Baníku. Dva roky jsem se v kariéře potácel, nikde jsem neměl stálé místo. Pak se ozval Baník a já jsem dostal šanci se znovu nastartovat a zároveň mu pomoct zpět do první ligy. Jsem spokojený, šlape to jak má," řekl 22letý odchovanec Bohemians.

I jeho přičiněním se Baník vyhoupl po 4. kole do čela FNL. „Máme deset bodů a musíme s nimi být spokojeni. Ale zároveň jich mohlo být i víc. Ale taky míň. Deset bodů je dobrých nám to teď dává víc klidu do práce. Všichni nás pasují do role favorita a nebude to snadné," přemítal Nerad.

Když přišel před sezónou do Baníku z Jihlavy, peskoval ho kouč Petržela za nadváhu a špatnou kondici. „Pracujeme na tom každý týden a dnes to přineslo dva góly a vítězství. Já ale nikdy nebudu žádný sprinter ani maratónec. Jsem v tom trochu vychcaný. Když nemusím, tak tam neběžím," pousmál se Nerad.

To ale Vlastimil Petržela rád nemá. „On je takový trochu parchant. Pořád se směje, neviděl jsem ho jinak, než vyšklebeného. Ale jde si zahrát fotbal, žádný tlak si na sebe nepřipouští. Je to chytrý fotbalista, ale musí na sobě makat, pořád má nadváhu. Ale proti Frýdku mě potěšil. Vzal to na sebe a dal góly," hodnotil Nerada Petržela. „Věřím, že najdeme společnou notu a dovedeme Baník společně do první ligy," doplnil trenéra Nerad.

Reklama

Související témata: