Hlavní obsah

Šest bodů ze čtyř kol je skvělých, raduje se trenér Vítkovic West

Ostrava

Získat pět bodů z prvních pěti utkání. Takový byl plán trenéra fotbalových Vítkovic Romana Westa před začátkem Fotbalové národní ligy. Jeho svěřenci se ale činí nad plán. Bodů mají šest a zápasy v nohách teprve čtyři. Ten pátý je čeká v sobotu na hřišti předposledního Třince.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Zleva kapitán Vítkovic Radek Coufal, generální ředitel Oldřich Jakubek a trenér Roman West na archivním snímku.

Článek

„Musíme být spokojeni. Šest bodů je skvělých, ale ty těžší zápasy nás teprve čekají. Je potřeba se na to dívat tak, že prvních pět kol jsme docela zvládli, ale druhých pět kol bude těžších a třetích pět bude nejtěžších - tam nás čeká Baník, Sigma, Opava - a bude složitější sbírat body. Proto je dobře, když jich teď získáme co nejvíce," vykládal po druhém domácím vítězství 2:1 nad Prostějovem West.

Všechny body získali Vítkovičtí na domácím hřišti. V minulém týdnu porazili 1:0 Táborsko, v dohrávce 1. kola udolali dvěma góly Vladimíra Mišinského Prostějov. Zkušený záložník nejprve z pokutového kopu vyrovnal a v 65. minutě utěšeným volejem zpoza velkého vápna vstřelil i gól vítězný. „Měl jsem hodně šancí v minulých zápasech, nastřelil jsem nějaká břevna, ale neskóroval jsem. Snad jsem to konečně protrhl. Jsem za to rád, obzvláště, že jsou z toho tři body," svěřoval se Mišinský.

Vítězství nad nováčkem se ale nerodilo lehce a Vítkovice o něj mohly v závěru přijít. Prostějov byl v závěru utkání lepší. „Sedmdesát minut jsme hráli fotbal a v koncovce jsme se to snažili ubránit za každou cenu. Na Žižkově jsme taky hráli dobře, ale konec utkání jsme nezvládli," řekl Mišinský. „Ale my jsme si řekli, že chceme vyhrávat hlavně doma. Co přivezeme zvenku, bude navíc," dodal Mišinský.

Bodovat na hřišti soupeře se Vítkovicím zatím nepovedlo. Jak v Českých Budějovicích, tak na Žižkově padly. Nyní jedou do Třince, který se ale v úvodu sezóny trápí. „Máme šest bodů a pojedeme tam s čistou hlavou. Oni musí vyhrát, budou chtít na nás vletět a rozhodnout. My musíme hrát svou hru, držet nulu co nejdéle a v závěru rozhodnout," prozradil plán na sobotní dopoledne Mišinský.

I on ale ví, že jeho tým sice boduje, herně to ale není úplně ono. „Chybí nám klid, hlavně v přechodové fázi. Ale myslím, že to je taková nováčkovská bolest. Na druhou ligu si teprve zvykáme. Čím více zápasů odehrajeme, tím to bude lepší. Chceme na podzim získat šestnáct sedmnáct bodů a do jarní části jít relativně v klidu. Myslím, že na to máme," uvedl 30letý fotbalista.

Reklama