Hlavní obsah

Jeden zápas bez diváků natvrdo a navrch pokuta. Baník přišlo řádění Poláků draho

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise LFA potrestala druholigový Baník Ostrava za výtržnosti fanoušků při zápase s Opavou odehráním jednoho domácího soutěžního utkání bez přítomnosti diváků nepodmíněně. A také pokutou 50 000 korun. V 17. minutě vnikla z baníkovského kotle na hřiště asi stovka chuligánů v kuklách polského GKS Katovice. Opava zaplatí pokutu 20 000 korun.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostravští chuligáni v kuklách.

Článek
Fotogalerie

Slezské derby mezi Baníkem a Opavou na moravské půdě přilákalo do ochozů Městského stadiónu 12 111 diváků, což je nový rekord druhé ligy. Slavnostní duel však pokazilo řádění zamaskovaných fanoušků.

„Když vtrhli na hřiště, bál jsem se o kluky. Já bych to do tunelu stihl, ale když jsem viděl, že se mí kluci museli přes magory z Polska, kteří se sem přijeli vyřádit, prodírat, dobře mi nebylo," líčil Roman Skuhravý, trenér Opavy. „Šokovalo mě to a měl jsem strach, že bychom mohli prohrát kontumačně," přizvukoval mu jeho baníkovský protějšek Vlastimil Petržela.

Zápas se dohrál, Baník zvítězil 3:0. Bylo však jasné, že trest ostravský klub nemine.

„Disciplinární komise shledala, že pouze trest peněžité pokuty by v tomto případě nebyl účinný. Je potřeba, aby odpovědnost za své jednání pocítili i fanoušci. Vniknutí tolika osob na hrací plochu je přečinem, který si vyžaduje ráznou odpověď," vysvětluje předseda komise Richar Baček, proč jeho tribunál sáhl k uzavření hlediště na jeden zápas.

"Můžeme litovat, že tímto trestem budou postiženi i slušní fanoušci, ale bohužel jinak rozhodnout nejde. Při stanovení peněžité pokuty vycházela komise z hodnocení fungování pořadatelské služby. I samotné uzavření stadiónu je pro Baník Ostrava peněžitým trestem," poukazuje Baček.

Reklama

Související témata: