Hlavní obsah

Série devíti vítězných zápasů je krásná, těší kouče Sigmy Jílka

Olomouc

Fotbalisté olomoucké Sigmy prodloužili vítěznou sérii už na devět zápasů v řadě, když v předehrávce 12. kola druhé ligy zdolali na domácí půdě Znojmo 2:1 a v tabulce zvýšili náskok před ostravským Baníkem na pět bodů. Kouč Hanáků Václav Jílek ale přiznal, že ze svěřenců Radima Kučery, který na Hané léta působil, měli respekt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Olomouce Václav Jílek.

Článek

„Bylo nám jasné, že Radim, který to tady perfektně zná, své hráče na nás dokonale připraví. Aktivitou se nám ale z toho dařilo hned od začátku dostávat. Ohromně důležité však bylo, že jsme v osmé minutě přečkali velkou šanci soupeře a poté dvě naše příležitosti do přestávky proměnili. To nás uklidnilo. Ve druhé půli to bylo z naší strany vůči Znojmu milosrdenství. Co jsme neproměnili, bylo do očí bijící. Celkově tam byly výborné individuální výkony, což ovšem trochu kalí gól, který jsme zbytečně inkasovali čtyři minuty před koncem. Máme však tři body a tak můžeme být spokojeni," uvedl Jílek.

K prodloužení vítězné série se on, ani jeho hráči nijak neupínají. „Je samozřejmě krásná a rádi bychom ji natáhli co možná nejvíce. Není pro nás ale primárně tím nejdůležitějším. Mnohem podstatnější je, že jsme tam, kde chceme být, tedy na čele, na postupovém místě. Formou motivace je proto spíše pro naše soupeře," tvrdil Jílek.

Obrovské zklamání doslova čišelo se znojemského kouče. „Přijeli jsme Sigmu maximálně potrápit. Jenže místo toho jsme jí to usnadnili. Moji hráči mě tady hodně zmrazili. Čekal jsem, že budeme hrát více se vztyčenou hlavou. Bylo to však strašně bojácné. Chyběla kvalita. Věděli jsme, že domácí agresivně napadají, po zisku míče mají bleskovou přechodovou fázi, vůbec jsme ale na to nedokázali reagovat. Neplnili jsme pokyny, naopak, všechno jsme dělali obráceně. Málem jsme dostali pětku a odjeli s ostudou," nebral si servítky rozladěný Kučera.

Reklama

Související témata: