Hlavní obsah

Sokolov - Frýdek-Místek 3:3Vítkovicím nový trenér nepomohl, prohrály s Opavou

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Opavy vyhráli ve 12. kole druhé ligy derby s Vítkovicemi 1:0 a v tabulce jim patří třetí příčka s dvoubodovým odstupem za druhou Ostravou a šestibodovým mankem na první Olomouc. Předposledním Vítkovicím naopak nevyšla premiéra pod vedením nového trenéra Martina Pulpita a jejich série bez bodového zisku se natáhla na osm zápasů.

Článek

Vítkovice sice měly v prvním poločase více ze hry, ale gólově se prosadili hosté. Ve 33. minutě chybovali domácí v rozehrávce a Schaffartzik jejich zaváhání tečovanou střelou potrestal. Ve druhém poločase Opava hlídala vedení, cestu za výhrou jí navíc po hodině hry usnadnil vítkovický Hruzík, který byl po druhé žluté kartě vyloučen.

Na páté místo se po výhře 3:1 v Třinci posunula Vlašim. Zápas začal zostra a na úvodní branku hostujícího Nečase odpověděl po pár vteřinách vyrovnávacím gólem Joukl. Domácím nevyšel ani vstup do druhého poločasu - v 48. minutě poslal Vlašim znovu do vedení Vyhnal. V 63. minutě se podruhé prosadil Nečas a definitivní šanci na zvrat vzalo Třinci deset minut před koncem Ižvoltovo vyloučení. Vlašim po pátém vítězství za sebou dělí od vedoucí Olomouce deset bodů.

V Sokolově padly tři góly z penalt

V duelu soupeřů ze středu tabulky Sokolov remizoval s Frýdkem-Místkem 3:3 a hned tři branky padly z pokutových kopů. Skóre otevřel v 10. minutě z penalty Glaser, Šumský ale o osm minut později vyrovnal a krátce po přestávce strhl z pokutového kopu vedení na stranu hostů.

Vzápětí na 3:1 pro Frýdek zvýšil Berežný, ale Sokolov dokázal srovnat a po dvou zápasech bodovat. V 69. minutě se Glaser trefil z voleje a v 77. minutě završil znovu z penalty hattrick. Glaser se Šumským mají na kontě po sedmi gólech a patří jim druhá příčka v tabulce střelců, kterou vede s osmi góly Jakubov z Varnsdorfu.

Souboj trápících se celků vyšel Pardubicím, které vyhrály na hřišti Táborska 2:0 a ukončily devítizápasovou sérii bez vítězství. O teprve druhém tříbodovém zisku Východočechů rozhodli Řezníček s Přibylem, naopak jihočeský celek natáhl šňůru bez výhry na osm utkání.

Fotbalová národní liga - 12. kolo:
Sokolov - Frýdek-Místek 3:3 (1:1)
Branky: 10. z pen., 69. a 77. z pen. Glaser - 18. a 47. z pen. Šumský, 48. Berežný. Rozhodčí: Matějček - Posíšil, Vít. ŽK: Glaser, Ševčík - Šumský, Švrček. Diváci: 450.
Sokolov: Belaň - Strada, Čihák, Ševčík, Medvěděv - Mejdr (78. Machek), Vrtělka, Sadílek - Glaser - Jakub Dvořák II. (61. Kosak), Provod (90.+3 Kodr). Trenér: Dreiseitl.
Frýdek-Místek: Mihálek - Ilko, Klabník, Berežný, Švrček - Hykel (90. Vyskočil), Šumský, Willwéber, Slaninka (69. Byrtus) - Stratil (82. Nworah), Šichor. Trenér: Nemec.
Třinec - Vlašim 1:3 (1:1)
Branky: 7. Joukl - 6. a 63. Nečas, 48. Vyhnal. Rozhodčí: Pechanec - Kubec, Horák. ŽK: Avdič, Čelůstka - Piško, Kavka, Vyhnal. ČK: 80. Ižvolt (Třinec). Diváci: 256.
Třinec: Paleček - Hloch, Reintam, Avdič (54. Bedecs), Stříž - Joukl, Čelůstka (75. Teplý), Motyčka, Janoščín (54. Ižvolt) - Malcharek, Dedič. Trenér: Neček.
Vlašim: Nguyen - Breda, Kavka, Piško, Vondra - Reiter, F. Hašek, Kulhánek, Frizoni (77. Janda) - Nečas (85. Kučera), Vyhnal (82. Jícha). Trenér: M. Hašek.
Vítkovice - Opava 0:1 (0:0)
Branka: 33. Schaffartzik. Rozhodčí: Julínek - Peřina, Podaný. ŽK: Hruzík, Mikula - Mozol, Grussmann, Janetzký. ČK: 59. Hruzík. Diváci: 1835.
Vítkovice: Kostolanský - Cverna, Mikula, Coufal, Prajza - Ondráček (60. Fiala), Texl, Hruzík, Hlavsa (83. Demeter) - Mišinský, Kraut (43. Jurča). Trenér: Pulpit.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Žídek, Čelůstka - Grussmann, Mozol (63. Jursa), Schaffartzik, Zapalač (89. Janetzký) - Smola (78. Kuzmanovič), Jurečka. Trenér: Skuhravý.
Táborsko - Pardubice 0:2 (0:0)
Branky: 49. Řezníček, 68. Přibyl. Rozhodčí: Dubravský - Caletka, Polák. ŽK: Navrátil - Jeřábek, Valenta. Diváci: 413.
Táborsko: Toma - Cíferský, Hanzlík, Landovský, Navrátil - Ciku (83. Presl), Džafič, Kalvach, Nešický, Fulnek - Mrázek (71. Froněk). Trenér: Frňka.
Pardubice: Knobloch - Přibyl, Šejvl, Pospíšil (83. Zavadil), Kudrna - Kovář, Kim Te-won, Řezníček (68. Fusek), Kayamba - Jeřábek, Ladra (87. Valenta). Trenér: Míchal.

Reklama