Hlavní obsah

Už jsem nechtěl nikde hostovat, říká posila Baníku Hrubý

Ostrava

Po půl roce, který odehrál v Teplicích, se záložník Robert Hrubý vrátil do Baníku Ostrava. Už ale ne na hostování ze Slavie, jak tomu bylo v jarní části minulého ročníku první ligy, ale k velké radosti trenéra Vlastimila Petržely na přestup. Dvaadvacetiletý fotbalista podepsal v Baníku smlouvu na tři a půl roku. „Už jsem nechtěl nikde hostovat. Cítím, že je čas se někde na delší čas usadit,“ říká Hrubý.

Foto: Tomáš Svoboda

Robert Hrubý v dresu Baníku.

Článek

Po půl roce jste zpátky v Baníku, ovšem ve druhé lize, kterou jste hrát nechtěl. Jak dlouhé bylo to rozhodování, zda na nabídku kývnout?

Nabídka z Ostravy přišla už docela brzy, někdy začátkem listopadu. Tehdy jsem tomu ale ještě nechal volný průběh a čekal jsem, jak se všechno vyvine. Zajímalo mě také, jak se k tomu postaví Slavie. Ta řekla, že už by mě chtěla pustit na přestup. Baník projevil zájem a ochotu zaplatit částku, kterou Slavia požadovala a vzhledem k tomu, že to v Ostravě ze svého předchozího působení znám a cítil jsem se tady dobře, tak se to jevilo jako dobrá varianta.

Ale je to druhá liga.

To ano, ale s tím, že za půl roku bychom měli být zpátky v první lize.

V Ostravě jste podepsal smlouvu na tři a půl roku a riziko, že se Baníku nepodaří postoupit tady je. Máte ve smlouvě klauzuli, že byste v tom případě mohl odejít?

Ne ne, žádná klauzule ve smlouvě není. Postup není vůbec jistý, je tam rozdíl jen pár bodů, ale já to beru jako motivaci více týmu pomoct a dokázat to, proč jsem sem šel.

Předpokládám, že Baník nebyl jediným zájemcem o vaše služby. Co pro něj rozhodlo?

Zájemců bylo více, ale znovu by to bylo hostování na půl roku a to už jsem nechtěl. Myslím, že je čas se někde usadit na delší dobu a proto jsem zvolil Baník.

Zmínil jste, že Slavia vás už chtěla prodat, mrzelo to hodně?

Byl jsem tam odmalička, takže mě to samozřejmě mrzí, ale takový je fotbal. Nikde nemáte místo jisté. Slavia je teď tam, kde je a já ji to hodně přeju. Nikde není napsáno, že se tam nemůžu za rok či dva zase vrátit.

Berete tedy Baník jako odrazový můstek do lepšího klubu?

Teď jsem tady a budu se snažit odvádět co nejlepší výkony pro Baník. Je to nejlepší klub na Moravě a ve Slezsku, takže budeme všichni pořád na očích. A když budu hrát dobře, tak proč ne? Každý by chtěl výš a do lepšího klubu.

Proč vám ten podzim v Teplicích, kde jste hostoval, nevyšel?

Sezónu jsem začal normálně v základu. Sice jsem body nedělal, ale vyhrávali jsme. Bohužel jsem se pak zranil a bylo těch zranění více, než na co jsem zvyklý. No a pak už to bylo jednou ano, jedno ne.

Sledoval jste Baník?

Viděl jsem všechny zápasy, které byly v televizi, a na internetu jsem se díval na výsledky pravidelně.

Trenér Petržela je přesvědčený, že tenhle tým na postup má. Shodujete se s ním?

Je to o tom, jak k tomu přistoupíme. Máme na druhou ligu hodně silný a zkušený mančaft, takže je to jenom o nás. Loni na jaře tady byl mladý tým, byli jsme vesměs všichni stejně staří. Byla tady ale super parta a doufám, že tohle zůstalo.

V Ostravě vás čeká role tvůrce hry, tak jako před rokem. To vám bude vyhovovat?

Přesně tak. V Teplicích jsem hrál podhrotového hráče a nemohl jsem si chodit pro balóny, což mi vyhovuje více. V předchozím působení v Baníku jsem hrál více zezadu a na to bych rád navázal.

Jak odhadujete, že dopadne boj o dvě postupová místa? Které týmy si je vybojují?

Předně doufám, že my a pak už asi to tam rozdá, kdo chce (smích).

Znamená podpis na tři a půl sezóny, že se natrvalo přestěhujete do Ostravy?

Asi ne tak úplně. Pronajmu si tady nějaký byt, ale na víkend se budu snažit dojíždět domů do Prahy. Ale uvidíme, jak se to vyvine.

Reklama

Související témata: