Hlavní obsah

Jarní premiéra v Ostravě je pro nás výzvou, říká ústecký trenér Skála o druhé lize

Josef PešoutSport.czPrávo

Ve stínu jarního prvoligového startu probíhají přípravy druholigových fotbalových klubů. Na atraktivní vstup do druhé části sezóny se chystají fotbalisté FK Ústí nad Labem. „Věřím, že promluvíme do dění v soutěži jen pozitivním způsobem,“ říká trenér Jiří Skála v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Trenér Jiří Skála.

Článek

Jste už nažhavení na jarní premiéru v Ostravě proti Baníku?

Myslím, že konkrétní úvahy o prvním zápase jsou zatím předčasné. Do 4. března zbývá ještě poměrně dlouhá doba. Ale v globále se na jaro samozřejmě těšíme. Duel s Baníkem je pro nás výzvou, jelikož na podzim jsme s ním doma prohráli. A navíc je teď ostravský celek už jasným aspirantem na postup do první ligy.

Vy jste při svém působení v roli asistenta trenéra ve Viktorii Plzeň zažil zápasy s Baníkem Ostrava ještě při jeho účasti v první lize.

To je pravda, ale druhou ligu hraje Baník na jiném stadiónu, než dříve. Pořád jej ale vnímám jako klub s velkým jménem.

Ve druhém jarním kole hostíte Opavu, která je momentálně třetí a rovněž se nevzdává postupových ambicí. Do jaké míry můžete ovlivnit pořadí v popředí tabulky?

Věřím, že promluvíme do boje o postup nejen v těchto dvou zápasech, ale i ze svého hlediska chceme být co nejúspěšnější. Pozdní začátek sezóny nám nevadí. Vzhledem ke klimatickým podmínkám je dobře, že se hraje až od března.

V jakém stádiu přípravy se nacházíte?

Kondiční složku máme za sebou, věnujeme se herním prvkům. Pilujeme souhru obranné a útočné fáze, aby fungovala v rovnováze. Příprava něco naznačila, ale vyšší kvalita nás prověří až ve druhé lize.

V poslední době jste zdolali juniorku Teplic 8:1 a juniorku Liberce 7:1.

S prvoligovými týmy jsme mohli hrát jen v lednu, pak kluby z nejvyšší soutěže byly na soustředění v zahraničí. Nad tím, jestli juniorské celky jsou adekvátními soupeři pro ověření formy, neuvažujeme. Soustředíme se hlavně na vlastní hru a přípravu.

Co posily, nebo případná marodka?

Získali jsme Jiřího Pimparu z Viktorie Žižkov. Pamatuji si ho z Liberce, kdy dokázal rozhodnout zápas v devadesáté minutě. Takový typ hráče s přehledem a organizací hry nám chyběl. Počítám s ním na post středního obránce, ale kdyby to vepředu hořelo, tak ho dáme do útoku (úsměv). Marodka se nedávno vyprázdnila, zranění hráči se postupně uzdravili a uzdravují. Věřím, že do jara vstoupíme s kompletním kádrem.

Reklama

Související témata: