Hlavní obsah

Sigma Olomouc vyhlíží před startem jara postup i nového majitele

Olomouc

V polovině soutěže je olomoucká Sigma na prvním místě druhé ligy s šestibodovým náskokem na třetí Opavu. Pohodovou zimu ale v hanáckém klubu rozhodně neprožívali. Po odchodu hlavního investora Josefa Lébra hledá Olomouc dalšího štědrého mecenáše, který by zajistil chod klubu. Zatím marně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalistů Sigmy Olomouc Václav Jílek.

Článek

„Prostředky do konce sezóny máme zajištěné. Drobní podnikatelé i město nám pomůžou a nějakou sezónu vydržíme. Samozřejmě to ale nejde do nekonečna," řekl místopředseda klubového představenstva Petr Konečný. O vstup do olomouckého fotbalu projevily zájem společnost Frami Group a společenství podnikatelů z Hané, kteří olomoucký fotbal podporují v menší míře už nyní. Spekulovalo se také o zájmu místopředsedy FAČRu Zdeňka Zlámala staršího, ten ale prohlásil, že o koupi akcií Sigmy neuvažuje.

Klub se připravuje, jak na jarní část FNL, na jehož konci by měl být návrat do první ligy, tak na převzetí novým vlastníkem. Podmínkou změn ve vedení je ale uhrazení téměř 70miliónového dluhu Josefu Lébrovi. „Přes jarní prázdniny jsme jednání přerušili, ale v příštím týdnu se k jednacím stolům vrátíme. Budeme se snažit dosáhnout nějakého pokroku jak ve vypořádání s panem Lébrem, tak ve vyjednávání s případnými investory, kteří mají jako podmínku oddlužení klubu a přípravu balíku akcií," řekl Konečný.

Hanácký klub prodává pozemky

Peníze na splácení dluhu klub řeší odprodejem pozemků. Jeden už prodal a nyní prodává i pozemek pod umělou trávou. „Vzhledem k nabídkám, které přišly, by to mělo být dostačující," řekl Konečný a dodal, že si klub hodlá v prodejní smlouvě vymínit závazek na využívání umělky v délce čtyř a půl roku.

Ekonomická situace Sigmy se promítla i do zimního posilování prvního týmu. Ačkoliv trenér Václav Jílek uvažoval o třech až čtyřech nových hráčích, dočkal se jen útočníka Bidje Manzii z Konga. Postupových ambicí se ale klub z Hané nevzdává. „Nejsme pod tlakem, že bychom museli někoho sehnat ze dne na den. Rozpočet máme zajištěný a první liga se s tím hrát dá. Na poháry, pokud tedy nepočítám s faktorem abnormálního štěstí, to ale není," připustil Konečný.

Reklama