Hlavní obsah

Žolík Mičola byl hvězdou Baníku. Dva góly pro mě hodně znamenají, svěřil se střelec

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

První jarní utkání proti Ústí nad Labem sice začal záložník Tomáš Mičola na lavičce náhradníků, přesto se stal jeho ústřední postavou. V poločase vystřídal Karola Mondeka a dvěma góly pomohl porazit osmý tým Fortuna národní ligy 3:0.

Foto: Petr Kotala

Tomáš Mičola byl střídajícím žolíkem. Vstřelil dva góly a Baník Ostrava na startu jarní části FNL zvítězil nad ústím.

Článek

„Trošku na nás byla vidět nervozita. Příprava byla hodně dlouhá a očekávání velká. V prvním poločase jsme klidně mohli dva góly dát," popisoval zkušený fotbalista Baníku Ostrava, který po jedenácti minutách na hřišti vstřelil druhou branku domácího týmu. „Ten gól nás uklidnil," přemítal Mičola.

Hosté proti jeho první zápasové trefě protestovali. Ani Mičola si nebyl jistý, zda nestál v době přihrávky v postavení mimo hru. „Myslel jsem si, že to byl ofsajd, ale chtěl jsem to dohrát, protože už se mi nejednou stalo, že jsem se otáčel na rozhodčího, ofsajd to nebyl a ztratil jsem dva tři kroky," vykládal Mičola.

Hostující kouč Jiří Skála ale nad možným poškozením svého týmu nepřemýšlel. „Ze své pozice se mi také zdálo, že to ofsajd byl, ale to není důležité. Měli jsme v prvním poločase šanci vyrovnat, a kdyby se nám to podařilo, možná bychom dokázali Baník znervóznět. Takhle jsme drželi krok ještě patnáct minut druhé půle, ale pak už ne. Baník má silnou lavičku a asi by to tempo v závěru vystupňoval a gól by dal," připustil bývalý hráč Plzně či Slavie.

V příštích dvou kolech bude hrát Baník na hřištích soupeřů. Nejprve ve Frýdku-Místku a poté v Opavě. „Znovu budou plné stadióny. Těšíme se. Tyhle zápasy hodně napoví. Kdybychom nezískali body, mohlo by to být špatné," upozornil Mičola, který by rád příští utkání začal v základní sestavě.

„V přípravě jsem odtrénoval každý trénink a byl jsem naštvaný, že jsem nehrál. Ale to by byl asi každý. Ty dva góly pro mě hodně znamenají. Rád bych si tím řekl o základ. Ale je tady ještě Peky (Štefan Pekár), který v zimě přišel na moje místo. Ani on proti Ústí nehrál. Je ale dobře, že máme tak silnou lavičku, nikdy nevíte, co se může stát a musíme být připraveni," uvedl 28letý fotbalista.

Reklama