Hlavní obsah

Sokolov po odvolaném Dreiseitlovi láká kouče s prvoligovými zkušenostmi

Sokolov

S blížícím se závěrem jarní části druhé fotbalové ligy stoupají i napětí a nervozita v klubech, které bojují o záchranu v soutěži. Do neuspokojivé situace se dostal Baník Sokolov, jenž se po tristním vstupu do odvetné poloviny sezóny propadl až na čtrnácté místo tabulky. A vedení sokolovského fotbalu zareagovalo odvoláním trenéra.

Foto: Právo

Trenér Jiří Dreiseitl

Článek

Po prohře 0:5 s Viktorií Žižkov neustál svoji pozici kouč Jiří Dreiseitl. S okamžitou platností musel ukončit působení na lavičce mužstva. Klub oznámil, že hledá jeho nástupce. Tým zatím povede sportovní ředitel Vítězslav Hejret.

„Trenér Dreiseitl nesplnil cíle a nespokojenost vygradovala před pár dny. Rozhodli jsme se pro změnu na trenérském postu," řekl ředitel klubu Tomáš Provazník pro Sport.cz. „Přitom jsme pana Dreiseitla znali velmi dobře a počítali jsme s jeho prací v delším časovém úseku. Dokonce se dá říci, že jsme si ho už předtím perspektivně připravovali na roli hlavního trenéra. Loni tým převzal pro Danielu Šmejkalovi, jehož jsme uvolnili do Teplic," poznamenal sokolovský šéf.

Baník Sokolov určitým způsobem spolupracuje právě s Teplicemi. „Danu Šmejkalovi přejeme, že se mu tam daří. Z teplických hráčů u nás hostuje Marek Strada. Měli jsme i zájem o Marka Červenku, jenž byl v Sokolově asi před rokem a půl. Teď se prosazuje v teplickém prvoligovém dresu," usmál se Provazník.

Dreiseitlovo angažmá na postu sokolovského trenéra trvalo tudíž od července 2016 do počátku dubna 2017. Konkrétně v tomto období sehrál Baník Sokolov dvacet soutěžních utkání ve druhé lize. Výsledky však zůstaly za očekáváním oproti minulým sezónám, kdy západočeské mužstvo atakovalo horní část tabulky a patřilo do okruhu adeptů na pozice, zaručující po sportovní stránce postup do první ligy.

Sokolovští už oslovili potenciální nástupce odvolaného kouče. „Jméno vyhlédnutého trenéra nechci ještě medializovat. Jen naznačím, že má i prvoligové zkušenosti, když prošel několika kluby. Čekáme na jeho vyjádření. Resumé by mělo být známé do konce tohoto týdne. V nejbližším kole ale povede tým na hřišti Táborska pan Hejret," uvedl ředitel klubu.

V minulosti trénovali Sokolov ve druhé lize mj. Martin Pulpit, Martin Hašek, Radoslav Látal, Aleš Jindra i zmíněný Daniel Šmejkal.

Reklama