Hlavní obsah

Ostrava - Pardubice 1:1Baník ve druhé lize jen remizoval s Pardubicemi

Ostrava
Aktualizováno

Fotbalisté Ostravy remizovali ve 22. kole druhé ligy s Pardubicemi 1:1 a promarnili šanci zvýšit před třetí Opavou náskok na druhém místě, které zaručuje postup do nejvyšší soutěže. Baník před slezským soupeřem stále vede o sedm bodů.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

Ostrava sice vstoupila do zápasu aktivněji, její snahu však už ve 14. minutě zchladil Kudrna, který ukončil třízápasovou neprůstřelnost brankáře Vaška. Domácí se sice rychle vzpamatovali, ale v největší šanci v závěru poločasu trefil Hrubý tyč. Po přestávce Baník přidal, z tlaku však dokázal vytěžit jen Susovu vyrovnávací branku v 68. minutě.

Pardubice díky remíze s favoritem získaly osm kol před koncem cenný bod v boji o záchranu a od sestupových příček je dělí šest bodů. Stejný odstup má na opačném konci tabulky i Ostrava od první Olomouce.

22. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Pardubice 1:1 (0:1)
Branky: 65. Sus - 14. Kudrna. Rozhodčí: Matějček - Fišer, Pfeifer. ŽK: Hlinka, Helešic, Mičola, Sus - Kudrna, Fousek, Kayamba. Diváci: 4789.
Ostrava: Vašek - Sus, Pokorný, Zápotočný, Helešic - Pekár (46. Mondek), Hlinka, Hrubý - Mičola, Stáňa (82. Urgela) - Jakubov. Trenér: Petržela.
Pardubice: Knobloch - Křapka, Piroch, Šejvl, Čiernik - Kudrna - Kayamba (90.+4 Přibyl), Řezníček (75. Shejbal), Jeřábek, Ladra - Petráň (69. Fousek). Trenér: Míchal.

Reklama

Související témata: