Hlavní obsah

Olomouc - Sokolov 2:0Olomouc porazila Sokolov a už v sobotu může slavit postup do ligy

Olomouc

Fotbalisté Olomouce porazili v 25. kole druhé ligy Sokolov 2:0 a udělali další krok k postupu do nejvyšší soutěže. Sigma má v čele tabulky už šestnáctibodový náskok na nepostupové třetí místo, které drží Opava. Pokud Slezané v sobotu prohrají na hřišti Táborska, bude moci Olomouc s předstihem slavit po roce návrat mezi elitu.

Článek

Sigma rozhodla o výhře už v prvním poločase. V 23. minutě otevřel skóre Jan Štěrba, který si na přední tyči naběhl na roh a z voleje poslal balon nechytatelně pod břevno. Druhý gól přidal po centru v 35. minutě důrazný Tomáš Chorý a Hanákům už nemuselo příliš vadit, že v závěru nedal Plšek penaltu.

Olomouc zvítězila pošesté za sebou, naopak Sokolov po čtyřech kolech poprvé nebodoval a zůstal v tabulce čtrnáctý o čtyři body před předposledními Vítkovicemi.

25. kolo druhé fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Baník Sokolov 2:0 (2:0)
Branky: 23. Štěrba, 35. Chorý. Rozhodčí: Severýn - Dobrovolný, Batík. ŽK: Manzia - Čermák. Diváci: 1594.
Olomouc: Buchta - Štěrba, Škerle, Radakovič, Vepřek - Zahradníček, Houska, Plšek, Petr (86. Habusta), Manzia (79. Látal) - Chorý (71. Yunis). Trenér: Jílek.
Sokolov: Belaň - Medveděv, Vondráček, Čihák, Čermák - Mejdr (64. Valenta), Glaser (76. Dobrotka), Sadílek, Provod (71. Krajačič) - Zorvan, Dvořák. Trenér: Hejret

Reklama

Související témata: