Hlavní obsah

Chorý trefil hattrick. Chtěli jsme to už urvat, zářil po olomouckém postupovém tanečku

Znojmo

Fotbalisté Olomouce se hned po roce vracejí do elitní soutěže. Suverénní lídr druhé ligy zvítězil v předehrávce 26. kola ve Znojmě zásluhou výtečné první půle hladce 4:1. Hanáci mají v čele tabulky šestnáctibodový náskok na třetí Opavu, která je už nemůže předstihnout.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Tomáš Chorý z Olomouce a Radek Mezlík ze Znojma.

Článek

Po závěrečném hvizdu vyletěly ruce olomouckých hráčů nahoru a následoval oslavný postupový taneček. „Chtěli jsme to za každou cenu už urvat. Díky bohu se nám to už ve Znojmě povedlo. Jsem strašně rád, že jsem k tomu mohl přispět," zářil olomoucký útočník Tomáš Chorý, který už ve třetí minutě otevřel skóre a poté se mu povedlo zkompletovat hattrick. Postup bral trochu jako povinnost. „Sigma historicky do ligy patří, navíc máme krásný stadión," připomněl.

Báječnými pocity se netajil obránce Michal Vepřek. „Jsem šťastný. Jsme zpátky v lize, oslavy budou dlouhé," plánoval. Liboval si, že jeho mužstvo neponechalo ve Znojmě nic náhodě. „První poločas jsme vyhráli 3:0, a tak nebylo co řešit. Škoda jen červené karty Manziay. I v deseti jsme si ale vedení pohlídali a máme čtyři kola před koncem klid," pochvaloval si Vepřek.

Olomoucký trenér Václav Jílek nepropadal po utkání velké euforii. „Všichni od nás návrat tak trochu čekali. Postupu si ale považuju, druhá liga je kvalitní soutěž. A nám navíc vstup do sezóny vůbec nevyšel. Ještě teď se mi honí hlavou, jak mě na podzim Štěrba ve Vlašimi zachránil brankou v úplném závěru před odvoláním," zavzpomínal s úsměvem.

Jílek připustil, že nemá ve zvyku příliš bouřlivě slavit. „Ale postupovou radost si pochopitelně s hráči, vedením i realizačním týmem užiju," měl jasno. Zatím netušil, zda povede Sigmu i v nejvyšší soutěži. „V dohledné době o tom budeme jednat," prozradil.

Se smíšenými pocity opouštěl stadión znojemský kouč Radim Kučera, který strávil podstatnou část hráčské kariéry právě v Olomouci. „Během zápasu jsem na to nemyslel. Štve mě, že jsme zahodili několik tutovek. Soupeř byl efektivnější a přímočařejší," vypozoroval. Připustil, že Sigmě postup přeje. „Vždyť je to tradiční klub. Stejně jako Baník," tvrdil.

Reklama