Hlavní obsah

Olomouc v neděli převezme novou trofej pro vítěze druhé ligy

Fotbalisté Sigmy Olomouc v neděli převezmou zcela novou trofej pro vítěze druhé nejvyšší soutěže Fortuna národní ligy. Po utkání s Baníkem Ostrava, které začíná od 16:00, obdrží také mistrovské medaile vyrobené ze skla a cenného kovu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Olomouce se radovali z návratu do nejvyšší soutěže už po utkání ve Znojmě.

Článek

"Končící fotbalový ročník byl z pohledu FNL revoluční. Nový název, nová trofej i medaile, televizní přenosy i fantastická návštěvnost. Je jednoznačné, že spojení s firmou Fortuna přineslo velké množství pozitiv," řekl předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Autorkou trofeje je Natálie Chalcarzová, která navrhla i pohár pro vítěze české nejvyšší soutěže. "Pohár je mosazný a postříbřený. Základní zadání bylo jednoduché. Mělo by jít o nádobu na noze. S uchy. Snažila jsem se o to, aby byl pohár originální a nepodobal se žádné jiné trofeji," řekla Chalcarzová.

Na výšku má pohár téměř čtyřicet centimetrů, jeho šířka je o necelých pět centimetrů menší. "Návrhů vytvořím vždy více, většinou předkládám tři. Nakonec byla ta nejjednodušší varianta ta správná. Je to elegantní, čistý, jednoduchý tvar. Ušlechtilý pohár," dodala Chalcarzová.

Fanoušci se budou moci s novým pohárem vyfotit v neděli od půl druhé do třetí hodiny před Androvým stadionem v Olomouci.

Reklama