Hlavní obsah

Když nepostoupíme, tak jsme hlupáci, řekl po remíze v Olomouci kapitán Baníku Zápotočný

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Stačilo jim v Olomouci vstřelit jediný gól a mohli být v klidu. Ostravský útočník Alexandr Jakubov ale v největší šanci zkraje druhého poločasu selhal, a protože Opava vyhrála v Sokolově, musel Baník oslavy návratu do první ligy nejméně do příští neděle odložit. „Kdybych to dal, tak bychom si to vedení už pohlídali a byli bychom tam,“ smutnil po remíze 0:0 Jakubov.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Aleš Škerle z Olomouce a Alexander Jakubov z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Vytáhlý útočník byl v 52. minutě před Buchtou sám. První střelu brankář Sigmy vyrazil, druhý pokus Jakubova skončil na tyči, od níž se balón odrazil zpátky k Buchtovi. „Chybělo asi jen trochu štěstí. Už jsem to tam tlačil i očima, ale Buchta chytil míč na čáře," krčil rameny fotbalista Baníku. Trenér Vlastimil Petržela i kvůli této zahozené šanci po utkání soptil. „K tomu se ani nechci vyjadřovat. Když tohle nepromění, tak je asi nesvéprávný," řekl na adresu Jakubova trenér Baníku. „Ale hodně marodil, není asi v takové kondici, v jaké by měl být," mírnil vzápětí svá slova.

Opava výhrou v Sokolově 1:0 snížila náskok Baníku na druhém místě na pouhý bod a v posledním kole hrají oba poslední adepti na jediné volné postupové místo doma. Opava hostí Olomouc, Baník Znojmo. „Bude to zbytečně další týden nervů. Už jsme to mohli mít za sebou. Musíme ten vystresovaný týden nějak přežít, kluky uklidnit a v neděli Znojmo porazit. Je to strašné, tak dlouho čekat pořád být ve stresu," říkal Petržela.

Ještě deset minut před koncem nedělního utkání přitom Baník postupoval. Pak ale opavský Jurečka oslavy zrušil. „Vůbec jsme se o to, jak hraje Opava, nezajímali. Nicméně, ve chvíli, kdy sudí odpískal konec a nikdo nejásal, bylo jasné, že se něco stalo," sděloval kapitán Baníku Tomáš Zápotočný. „Ale to nevadí. Já nejsem zklamaný. Pořád jsme druzí a máme před sebou poslední zápas doma se Znojmem, které už o nic nehraje. Já jsem nakonec i rád, že není rozhodnuto. Bude plný stadión, skvělá atmosféra. Moc se těším," řekl Zápotočný.

Toho, že by Baník těžkou úlohu nezvládl, se 36letý stoper nebojí. „Když Opava vyhraje a my prohrajeme, tak jsme hlupáci a ať postoupí oni. Postoupí ten lepší, věřím, že to budeme my."

Reklama