Hlavní obsah

Sus dvěma góly poslal Baník zpátky do ligy: Byli jsme nejlepší!

Ostrava

Dvěma trefami za záda znojemského brankáře Koukala nasměroval záložník Martin Sus ostravskou fotbalovou bárku zpátky do první ligy. „Tyhle góly řadím v kariéře nejvýše!“ radoval se rodák z Benešova.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Sus střílí první gól Ostravy.

Článek

Fanouši Baníku slaví na ploše postup do první ligy.

Hasiči zasahují proti kotli Baníku, kde vzplály ohně během utkání se Znojmem.

Fanoušci Baníku vhazují konfety na hřiště během utkání se Znojmem.

Splnili jste cíl a dostali Baník zpátky do první ligy na čemž jste se dnes podílel dvěma góly. Jaké jsou první dojmy?

Pocity jsou naprosto fantastické, ale ne ani tak z těch gólů, jako z té atmosféry, která nás od první minuty hnala.

Ještě, než jste se dvakrát trefil, jste zahodil obrovskou šanci. Co se stalo, že jste netrefil prázdnou branku?

Netuším (smích). Asi už jsem slavil, protože nechápu, jak je možné, že jsem tu prázdnou branku netrefil. Naštěstí jsem se těmi dalšími dvěma góly rehabilitoval.

Kam ty góly řadíte?

Moc gólů nedávám, ale tyhle řadím úplně nejvýše. Jsou pro ty lidi, kteří nám celý rok fandili. Moc si jejich podpory vážíme.

Bylo těžké postup vybojovat?

Nejtěžší bylo zvládnout to v hlavě, protože od nás postup čekala celá Ostrava. Všichni jsme to vnímali, i když jsme si to nechtěli připouštět. Některé ty zápasy nám úplně nevyšly, ale dneska jsme ukázali, že jsme postoupili zaslouženě a fandové nám k tomu strašně moc pomohli.

Rozhodl ten první gól?

Nebylo to o prvním gólu. Znojmo mělo jednu šanci, kterou Váša fantasticky chytil. My jsme jich měli mnohem více než jen na tři góly.

Kdyby znojemský Njire šanci proměnil, vyrovnal by na 1:1. To by vás mohlo nalomit, protože Opava už v tu dobu nad Sigmou vedla.

Možná by nás inkasovaný gól mohl trochu přibrzdit, ale nezastavil by nás. Lidi by nás k dalším gólům dohnali. Opavu jsem vůbec neřešil. Bylo mi jedno, jestli vyhraje, nebo prohraje. Já jsem věděl, že utkání zvládneme.

Přetahovali jste se s Opavou, co rozhodlo?

Všem se nelíbí, když trenér Petržela prohlašuje, že máme nejkvalitnější tým, ale já si to myslím taky. Opava ani Olomouc nás v sezóně neporazili. Ano, poztráceli jsme zbytečně body, ale když si někdo srovná minitabulku prvních tří, tak jsme nejlepší.

Jaké budou oslavy?

Dlouhé. Nechtěli jsme se o tom před zápasem moc bavit. Ale budou dlouhé a užijeme si je.

Reklama

Související témata: