Hlavní obsah

Návrat po 16 letech! Příbram se pokusí vrátit do první ligy trenér Csaplár

Fotbalisty Příbrami se pokusí vrátit do nejvyšší soutěže trenér Josef Csaplár. Ve funkci nahradí Kamila Tobiáše, kterému se i přes zlepšené jarní výkony nepovedlo klub zachránit v první lize. Čtyřiapadesátiletý Csaplár naposledy vedl na jaře 2015 Liberec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Csaplár se stal novým koučem fotbalistů Příbrami.

Článek

"Dohodli jsme se, že Pepik povede celý náš sportovní úsek včetně trénování A-mužstva," řekl ČTK prezident příbramského klubu Jaroslav Starka. "Zná každý kámen v klubu, byl tu v době, kdy jsme hráli ještě ČFL. Dá nám tu dohromady věci, které nám trochu ujíždějí od doby, kdy Tonda Barák odešel na FAČR a tu díru se nám nedařilo zalepit. Pepik také dělal mládež, je to vzdělaný trenér, který tomu rozumí. Věříme, že dokáže připravit hráče do velkého fotbalu," dodal Starka.

Csaplár se vrací do Příbrami po 16 letech. Od té doby vedl Liberec, Slavii, Panionios Atény, Wislu Plock, Žižkov či mládežnické reprezentace.

V Příbrami už nepotká bývalého reprezentanta Jana Rezka, kterému dal Starka svolení k odchodu do ligových Teplic. "Honza Rezek je můj kamarád, takže když řekl, že chce do Teplic, tak mu nechci bránit, i když má smlouvu ještě na dva roky. Samozřejmě pracujeme na tom, jak ho nahradit," řekl Starka.

Reklama

Související témata: