Hlavní obsah

Budějovice - Žižkov 1:1Budějovice vstoupily do sezóny dělbou bodů se Žižkovem

České Budějovice

První kolo Fotbalové národní ligy uzavřela remíza 1:1 mezi Českými Budějovicemi a Žižkovem. Hosté vedli po brance Jana Jelínka, ještě do poločasu vyrovnal z penalty Jiří Kladrubský.

Článek

Žižkov začal aktivně a v 18. minutě byl odměněn. Bazal našel centrem na zadní tyč Jelínka, který hlavou zblízka zařídil hostům vedení. Ve dvou šancích mohl zvýšit Stratil, ale nepovedlo se mu to.

Místo toho v nastavení první půle domácí vyrovnali, když po faulu Kodeše na Řezáče proměnil nařízenou penaltu Kladrubský. Blíže výhře byl nakonec Žižkov, ale Engelmann a Musa trefili v závěru jen tyče.

"Fotbal se hraje na góly, které jsme mohli dát, ale asi to tak mělo být. Obecně to hodnotím jako vyrovnané utkání, vzhledem k závěru asi s větším počtem šancí na naší straně," řekl žižkovský trenér David Vavruška. "Ve druhé půli jsme měli jednu velkou šanci, jinak ale jen územní převahu. Na konci si Žižkov vytvořil dvě velké šance, trefil tyče, takže s bodem musíme být spokojeni," uvedl domácí kouč David Horejš.

1. kolo druhé fotbalové ligy:
České Budějovice - Žižkov 1:1 (1:1)
Branky: 45. Kladrubský z pen. - 18. Jelínek. Rozhodčí: Královec - Kožár, Šimáček. Bez karet. Diváci: 943.
Č. Budějovice: Křížek - Řezáč, Havel, P. Novák, Kladrubský - Čavoš, Javorek - Wermke, Kadula (67. Turyna), Pešek (73. Moravec) - Mashike Sukisa. Trenér: Horejš.
Žižkov: Hrubeš - Šandera, Švejdík, Toml, Pardubský - Bazal, Kodeš, Čermák (58. Podrazký), Volek (67. Engelmann) - Stratil (84. Musa), Jelínek. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: