Hlavní obsah

Nenáviděný stadión? Zapomeňte! Nováček si větrnou hůrku nemůže vynachválit

Praha

Neoblíbený, možná i nenáviděný. Tahle slova jsou pro strahovský stadión a jeho popularitu v očích fanoušků možná nejvýstižnější. Často v souvislosti s ním ale padají i peprnější výrazy. Teď se ale našel klub, který si stánek na větrné hůrce velebí. Druholigový nováček - pražská Olympia - je z prostředí nadšená. „Takový stadión ve druhé lize není. Možná je tam pár podobných, ale my jsme na Strahově rádi," vyhlásil gólman Luděk Frydrych.

Foto: FK Pardubice

Na pražském Strahově se hraje druhá fotbalová liga, nastupuje tam nováček - Olympia. A fanoušky nepříliš oblíbený stadión si nemůže vynachválit.

Článek

Olympia hrála v minulé sezóně jen třetí ligu, to však ještě sídlila v Hradci Králové, Už tehdy ale spřádala plány, jak se posunout výš. Skončila na druhém místě a když do FNL nemohly vítězné Jirny, otevřela se klubu cesta. Jen se akciová společnost přestěhovala z východočeského města do Prahy. Pak zbývala maličkost, najít stadión, kde bude klub hrát.

„V Hradci jsme hrát nemohli. Dostali jsme od svazu možnost hrát na Strahově a moc za ni děkujeme," nechal se slyšet Angelos Goulis, majitel a předseda představenstva klubu. Variant, kde mohl nováček hrát, bylo několik, ale nakonec zvítězil Strahov.

„Nám se tam líbí. Pro diváky je to stoprocentně atraktivnější než Malšovický, kde je to z hlediště na hřiště o sto metrů dál," souhlasí s klubovým šéfem trenér Miloš Sazima. A první domácí zápas všem ukázal, že by to nemusel být ze strany nového klubu vyložený propadák. Na Strahov našlo cestu 350 diváků. „Pražáci Strahov nemají rádi, ale má nádhernou akustiku," popisuje, proč se jeho klubu v novém líbí. „A v Hradci, když jsme hráli o postup na nás chodily dvě stovky lidí," naznačuje, že si klub vlastně polepšil.

Olympia na Strahově trénuje pouze v pátek a pak tam o den později nastupuje k domácím druholigovým zápasům. Jinak nováček trénuje v areálu pražských Spojů a vedení uznává, že v tak trochu spartánských podmínkách. Fotbalisté to rádi překousnou, zvláště, když se jim na Strahově líbí. „Jasně, že se s novým prostředím teprve sžíváme, ale jsme tam doma. Takový stadion ve druhé lize není, je tam pár podobných, ale my si to na Strahově užíváme. Hrajeme na krásném stadiónu a ne na vesnicích a na malých hřištích," září spokojeností brankář.

Reklama