Hlavní obsah

Východ pozná krále. Určí ho derby nesmiřitelných rivalů

Nejatraktivnější duel 3. kola Fortuna národní ligy přijde v pondělní dohrávce. V 18:00 vypukne v Hradci Králové velká fotbalová bitva o krále východních Čech. O pomyslný přídomek se porvou domácí Votroci a hosté z Pardubic. Prestižní derby odvysílá ČT sport. Na reportáž z tábora obou rivalů se můžete podívat v přiloženém videu.

Šlágr měsíce: Hradec s Pardubicemi v boji o východ Čech Video: Fortuna národní liga

 
Článek

Čeká se neúprosná bitva. „Zcela výjimečné utkání, které se od ostatních odlišuje. Já osobně se těším a myslím si, že i pro lidi to bude jeden z nejzajímavějších zápasů sezóny. Musíme se na něj dobře připravit, protože Pardubice se na nás vždy nachystají a logicky nás chtějí porazit," avizuje Radim Ottmar, gólman Hradce Králové.

Ostře sledovanou postavou bude Pavel Černý. Dlouholetá ikona Votroků v létě přešla rovnou do tábora rivala. "V Hradci jsem prožil skoro celý život, ale musím jít dál. Zkouším fotbal zase u sousedů a udělám vše pro výhru Pardubic," ujišťuje.

"Už když jsme s Pavlem neprodlužovali smlouvu, říkal jsem, že až budeme hrát proti sobě, dá nám určitě gól. Takže my musíme dát dva," reaguje s úsměvem Karel Havlíček, trenér hradeckého favorita derby.

Reklama

Související témata: