Hlavní obsah

Za hajlování dostal padáka v reprezentaci, teď hraje v Česku druhou ligu

Druholigový nováček - Olympia Praha - upoutal na startu FNL pozornost nejen dobrými výsledky a tím, že klub hraje rád na neoblíbeném Strahově. Teď totiž prasklo, že má v kádru fotbalistu, který občas slaví góly hajlováním. A tuhle nechtěnou pozornost by si jistě rád odpustil.

Foto: Profimedia.cz

Řecký fotbalista Giorgios Katidis je hráčem druholigové Olympie Praha. V minulosti upoutal pozornost tím, že slavil góly vztyčenou pravicí a dostal za to trest.

Článek

Možná v Olympii ani netuší, co je Giorgios Katidis zač. Na triku toho má dost a nejde jen o fotbalové kvality. Tam to měl rozjeté slušně, byl kapitánem národního týmu do 19 let. Jenže pak předvedl v dresu AEK Atény gólovou oslavu se vztyčenou pravicí a dostal za to trest. Řecká fotbalová federace ho potrestala za nacistický pozdrav doživotním zákazem startu ve všech reprezentačních výběrech.

„Byla to nechutná provokace, kterou urazil všechny oběti nacistické bestiality a hluboce urazil i všechny fanoušky fotbalu," stálo v prohlášení šéfů řeckého fotbalu. Hráč to pak na sociálních sítích schytal od politických stran i příznivců. „Nejsem fašista a neudělal bych to, kdybych věděl, co to znamená," kál se fotbalista na sociální síti.

Kdo si myslí, že mladému hráči tenhle flastr vyžene podobné nápady z hlavy, musel být následně nemile překvapený. Po prvním prohřešku sice vše hráč omlouval mladickou nerozvážností, jenže podobnou oslavu zopakoval i později, dokonce v utkání proti Chelsea.

Momentálně je hráčem druholigové Olympie Praha a nezbývá než věřit, že si podobné věci v Česku odpustí.

Reklama

Související témata: